Isoimmat avustuspotit nuorisoteatterille ja taidekartanolle

0
30-vuotisjuhlavuottaan viettävä KaNuTe esittää tänä vuonna kolme produktiota. Arkistokuva

Kaarinan vapaa-ajan lautakunta jakoi runsaan 61 000 euron edestä avustuksia kulttuuritoimintaan.

Avustusmäärärahaa oli varattu kaikkiaan 67 000 euroa. Jäljelle jäävät rahat jaetaan projektiavustuksina sekä korona-ajan etätapahtumien pika-avustuksina.

Avustusta haki kaikkiaan 22 kulttuurin piirissä toimivaa yhdistystä tai yksityishenkilöä. Eläkeläisjärjestöjen hakemuksia saapui viisi, mikä on tavallista vähemmän. Syyksi arvellaan korona-ajan kokoontumisrajoituksia. Kaikkiaan avustuksia haettiin yli 108 000 euron edestä.

Suurimmat avustukset myönnettiin Kaarinan Nuorisoteatterille (13 000 euroa) ja Kuusiston Taidekartanolle (9000 euroa). Avustussumma kasvoi molemmilla tuntuvasti vuoden takaisesta, jolloin Nuorisoteatteri sai 11 000 euroa ja Taidekartano 6000 euroa. 30-vuotisjuhlavuottaan viettävä KaNuTe esittää tänä vuonna kolme produktiota ja Taidekartanolla on esillä kaksi kuratoitua näyttelyä yhden sijaan.

Kaarina-Teatterille avustusta myönnettiin 8000 euroa, mikä on 3000 euroa vähemmän kuin viime vuonna. Perusteena on, että teatterin toinen produktio jäi tältä vuodelta pois koronarajoitusten vuoksi. Viime vuonna ilman avustusta jääneelle Ykkösryhmälle myönnettiin avustusta 3 000 euroa Vuolahden leirin järjestämiseen. Kaupunki huolehtii lisäksi Vuolahden leirikeskuksen vuokrasta leirin ajalta.

Uutena avustusta sai Tanssiseura Sekahaku (1000 euroa) erityisesti Vaparilla järjestettävään toimintaan.