Kaarinan sisäisten bussilinjojen liikennöijä vaihtuu

0
Uuteen sopimukseen kuuluu kaikkien Kaarinan sisäisten linjojen eli linjojen K1, K2, K3, K4, K5 ja K6 liikenne. Linjojen reitteihin ja aikatauluihin ei tehty kilpailutuksen yhteydessä muutoksia.

Turun seudun joukkoliikenne Föli on kilpailuttanut Kaarinan sisäisten bussilinjojen liikenteen. Heinäkuussa 2022 liikennöijänä aloittaa Liikenne Vesma Oy. Tällä hetkellä Kaarinan sisäisiä linjoja liikennöi LS-Liikennelinjat Oy.

Uuteen sopimukseen kuuluu kaikkien Kaarinan sisäisten linjojen eli linjojen K1, K2, K3, K4, K5 ja K6 liikenne. Linjojen reitteihin ja aikatauluihin ei tehty kilpailutuksen yhteydessä muutoksia. Myös kutsubussiliikenteen aikataulut ja toimintaperiaate säilyvät ennallaan.

Tarjouksia kilpailuun jätti neljä liikennöijää. Liikenne Vesma Oy:n tarjous oli näistä kokonaistaloudellisesti edullisin. Liikennöintisopimuksen arvo on noin puoli miljoonaa euroa vuodessa. Fölille uusi sopimus tietää säästöjä, sillä hinta on 10,2 prosenttia alhaisempi kuin Kaarinan sisäisestä liikenteestä tällä hetkellä maksettava liikennöintikorvaus.

Kaarinan sisäisiä linjoja ajetaan kahdella normaalilla kaupunkibussilla ja neljällä pikkubussilla. Uusi sopimus on voimassa 30.6.2026 saakka, ja sitä voidaan myöhemmin jatkaa korkeintaan neljällä optiovuodella.

Kaarinan kokoomusryhmä teki äskettäin valtuustoaloitteen Kaarinan sisäisten linjojen muuttamisesta matkustajille maksuttomaksi. Aloitteen valmistelu on vielä kesken. Fölin suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaan mukaan kilpailutuksella ei ole vaikutusta valtuustoaloitteeseen.