Keskurin remontti ennakoitua kalliimpi – Rahat Hovirinnan rannasta

0
Arkistokuva Kaarinan keskusurheilupuistosta.

Kaarinan keskusliikuntapuisto peruskorjataan tänä kesänä, mutta remontista on tulossa ennakoitua kalliimpi: urakoijien antamat tarjoukset ylittivät 300 000 eurolla hankkeelle myönnetyn määrärahan eli 700 000 euroa.

Kaupungissa on jouduttu kiireessä pallottelemaan huonoja vaihtoehtoja: luovutaanko joistakin korjaustöistä vai pyydetäänkö keskurin hankkeeseen lisämäärärahaa huonossa taloustilanteessa?

Tekninen lautakunta kallistui jälkimmäiselle kannalle. Kaupunki päätyi kuitenkin kolmanteen vaihtoehtoon. Vaaditut 300 000 euroa otetaankin Hovirinnan rannan ympäristötöistä, jotka oli tarkoitus tehdä tänä kesänä.

– Nämä rahat olisivat säästyneet tänä vuonna muutenkin, taustoittaa Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta .

Rahat oli varattu rantaravintolan ympäristön muutostöihin, joihin ei tänä vuonna vielä päästä. Ajan säästämiseksi varat budjetoitiin nyt suoraan keskusurheilupuiston remonttiin sen sijaan, että kumpaakin määrärahamuutosta olisi ensin kierrätetty erillisinä valtuuston kautta.

Kaupunginhallitus piti yksimielisesti ratkaisua hyvänä. Virta kertoo, että remontti alkaa heti, kun hallituksen päätös on saanut lainvoiman eli valitusoikeus on kulunut umpeen.