Koronavirus pysyy yhä Kaarinassa – Rokoteajat toistaiseksi loppu

0
Tiedossa olleet uudet koronatapaukset Kaarina-lehden julkaisupäivinä.

Kaarinan koronaepidemia on yhä rauhallinen mutta ei ole lähtenyt parempaankaan suuntaan. Uusia koronatapauksia ilmaantui Kaarinaan 11 viime Kaarina-lehden jälkeen.

Yhteensä Kaarinassa on THL:n mukaan ollut koko epidemian aikana koronatartunta 551 henkilöllä.

Kaarinassa rokotetaan tällä hetkellä kaikkia yli 50-vuotiaita sekä yli 16-vuotiaita riskiryhmäläisiä. Rokotusaikoja on kuitenkin huonosti saatavilla, jos ollenkaan. Kaupunki kertoi tiedottavansa uusista rokotusajoista keskiviikkona.

Suurin osa kaupungin saamista rokotteista menee nyt tehosteiksi ensimmäisen annoksen saaneille.

Tiistaisen tiedon mukaan Kaarinassa on rokotettu koronaa vastaan 34,3% väestöstä, 12 033 henkilöä. Koko Varsinais-Suomessa on rokotettu suhteessa enemmän ihmisiä, 36,2% väestöstä. Sen sijaan Turku tulee hieman Kaarinaa perässä: siellä on rokotettu 33,3% ihmisistä.

Mikäli on saanut koronatartunnan, rokotteen voi ottaa puolen vuoden kuluttua sairastamisesta.

Kaarinan ilmaantuvuusluku eli tautitapausten määrä suhteessa asukaslukuun on viimeisen kahden viikon keskiarvon mukaan 59. Luku on hieman laskenut.

Turussa tartuntojen määrä on vähentynyt selvästi ja tullut viikko viikolta lähemmäs Kaarinan lukuja: Turun ilmaantuvuusluku on viimeiseltä kahdelta viikolta 96.

Muista naapurikunnista Paimiossa ilmaantuvuusluku on laskenut viime viikon hurjista luvuista 83:een. Liedossa ilmaantuvuusluku on lähtenyt nousuun ja on nyt 35. Myös Paraisilla ilmaantuvuusluku on lähtenyt nousuun parin viikon takaisista alle kymmenen jääneistä luvuista ja on nyt 46.

Maakunnassa on tartuntoja eniten asukasta kohti Salossa (307), Marttilassa (199) ja Laitilassa (129). Koko Varsinais-Suomessa ilmaantuvuusluku on laskenut 96:een.

Ilmaantuvuusluku kertoo, kuinka monta tartuntaa alueella on kahden viime viikon ajalta sataa tuhatta asukasta kohti. Alle 50:n jäävä ilmaantuvuusluku on yksi kriteeri sille, että aluetta ei luokitella enää epidemian vakavimpaan eli leviämisvaiheeseen vaan keskitasolle eli kiihtymisvaiheeseen.