Mökki Galleria avautuu lauantaina: Kukat kutsuvat satujen ääreen

0
Katri Janssonin öljyvärimaalaus Tästä Ovesta.

Koronaepidemian vuoksi monta kuukautta suljettuna ollut Mökki Galleria avaa tulevana viikonloppuna jälleen ovensa. Mökistä löytyy toukokuussa Katri Janssonin Olipa kerran kukka -fantasiakukkanäyttely.

Värikylläisissä öljyväritöissä kerrotaan kukkien tarinaa. Taiteilija Janssonin mielestä elämässä on asiat silloin hyvin, kun ihminen kykenee pysähtymään kauneuden äärelle. Satu ja leikkimielisyys ovat myös osa aikuisen elämää: ilman niitä elämä on helposti väritöntä ja vakavaa. Näyttely kutsuu satuilemaan.

Jansson työskentelee kotitalouden ja terveystiedon opettajana peruskoulussa Turussa. Maalaaminen tarjoaa vastapainoa kiireiselle työlle: tekemistä ilman tietämisen taakkaa.

Taiteilijana Jansson on itseoppinut, ja hänellä on ollut aiemmin näyttely Paraisilla. Hän on myös kirjoittanut ja kuvittanut lasten lorukirjan nimeltä Lorulätrinki.

Mökki Galleria on auki läpi kesän, ja paikalla pidetään mahdollisuuksien mukaan pop up -kahvilaa.

Kesäkuussa taiteilijaksi tulee Mari Siimar, heinäkuussa Kristiina Tarkiainen. Elokuussa katsellaan mökin pihalla Pitsipiknikillä syntyneitä Jarkko Rantasen, Paul Krispijnin ja Jaana Kotamäen töitä. Myös huippukokki J.J. de Nierin herkkuillat palaavat mökkiin, jos epidemiatilanne sen sallii.

Mökki Galleria on vuonna 2017 perustettu taidegalleria Rauhalinnassa. Mökki toimii myös galleristi Sibel Kantolan ateljeena.

Olipa kerran kukka Mökki Galleriassa 8.5.–3.6. Galleria auki ti–pe klo 10–16, poikkeuksellisesti myös la 8.5. klo 14–16.