Poliisi hätisti Kaarinassa rekkaspottaajat pois moottoritieltä

0

“Poliisi käynyt poistamassa rekkaspottaajia moottoritien keskiviheriöltä VT1 varrella Kaarinassa. Nyt vanhemmat, olisi yhdestoista hetki kerrata pelisääntöjä jälkikasvun kanssa. Nyt ehdittiin ajoissa paikalle. Tällainen hälytystehtävä voisi olla myös hyvin hyvin murheellinen.”

Näin twiittasi Lounais-Suomen poliisi lauantaina 29.5. iltapäivällä. Rekkaspottaajat olivat menneet Turku–Helsinki-moottoritiellä keskiviheriölle noin puoli kilometriä Turun kehätien liittymästä Helsinkiin päin.

– Paikalla oli seitsemän poikaa, kertoo vanhempi konstaapeli Henna-Riikka Haikka Lounais-Suomen poliisista.

– Poliisi puhutti poikia ja pyysi pysymään paremmassa paikassa jatkossa. Pojat pahoittelivat häiriötä ja poistuivat paikalta. Ei siis ollut muita seuraamuksia kuin suullinen huomautus ja nuhtelu.

Rekkaspottaamista ei sinällään ole kielletty, mutta sitä tulee harrastaa turvallisesti kaukana ajoradoista. Paikasta kannattaa varmistua vanhempien tai jonkun muun aikuisen kanssa, Haikka muistuttaa. Sopivia paikkoja ovat esimerkiksi jalankulkijoille tarkoitetut alueet.

Moottoritiellä seikkaileminen on hengenvaarallista jalankulkijoille. Kohdassa nopeusrajoitus on 120 km/h. Tässä tapauksessa pojat olivat kuitenkin menneet keskikaistaleelle siltojen välistä eivätkä olleet käyneet ajokaistoilla autojen seassa.

Rekkaspottaamisesta tuli suosittua tänä keväänä, ja kuskit ovat kertoneet näkevänsä spottaajia päivittäin. Spottaajat ovat yleensä alakoululaisia, jotka kuvaavat rekkoja teiden varsilla. Toiveena on, että rekka tööttää tai räpsyttää valoja, kun ajaa kuvaajan ohi. Videot ladataan pääsääntöisesti TikTokiin, YouTubeen tai Instagramiin.

Osa spottaajista on yrittänyt herättää kuskin huomiota vaarallisilla keinoilla, kuten hyppelemällä tielle tai laittamalla tielle risuja.