Saksofoni sai pitkästä aikaa soida

0
Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta pääsi puolen vuoden tauon jälkeen ilahduttamaan kaarinalaisia saksofonin soitolla. Asukkaat saivat kuulla aaltoja Airistolta ja Idän pikajunaa.

88-vuotiaan Raija Viitaharjun silmät kyyneltyvät ja ääni värähtää. Vaikka samassa pihassa asutaan, hän sai vasta nyt, puolen vuoden jälkeen nähdä ystäviksi tulleita Hovirinnan senioritalon muita asukkaita.

– Emme ole saaneet mennä edes syömään ruokasaliin, vaan puurot on tuotu ovelle. Aiemmin meillä oli usein ruokasalissa jumppaa ja tietovisoja, ja luettiin yhdessä sanomalehtiä, hän kertoo.

Torstaina hän ja muut asukkaat pääsivät vihdoin näkemään toisiaan, kun yhteispihalla järjestettiin vapputapahtuma. He osallistuivat ohjelmaan omien kotiensa edustoilta.

– Nyt lupa heltisi. Puolen vuoden ajan asukkaat ovat katsoneet vain surkeina ikkunasta, kun pihalla on järjestetty toimintaa ainoastaan päiväkuntoutusryhmille, kertoi päiväkuntoutuksen ohjaaja Pia Hohtari.

Paikalle oli tullut myös Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta soittamaan saksofonia. Esiintyminen oli hänellekin ensimmäinen puolen vuoden tauon jälkeen, ja harvassa ovat olleet esiintymiset yli vuoden ajan.

– Nytkin tarkistin vielä erikseen sotejohdolta, että voin tulla tänne, hän kommentoi.

Virran oma äiti on 87-vuotias ja asuu kotona.

– Yksinäistähän ikäihmisillä on nyt ollut.

Toimittajan kysellessä asukkaiden ajatuksia moni kertoi, miten hyvä paikka Kaarina ja Hovirinnan palvelukeskus on.

– Mutta kyllä niin toivoisin, että tämä korona menisi jo ohi. Päiväkaudet vain istun sisällä ja katson telkkaria, kun jalat ovat huonot, harmitteli 94-vuotias Aili Sahonen.

Mikähän hänestä tässä tapahtumassa oli parasta?

– No soitto tietenkin. Ja se, että saa jotain pientä palaa ja ihmisiä seuraksi.