Siisti biitsi -aloite palautettiin uudelleen harkittavaksi

0
Kokoomusryhmän tekemässä aloitteessa esitettiin Kaarinan koulujen osallistumista Siisti biitsi -kummikouluohjelmaan. Kuvituskuva.

Sivistyslautakunta palautti uimarantojen siivoamista koskevan Siisti biitsi -aloitteen uudelleen valmisteltavaksi.

Kokoomusryhmän tekemässä aloitteessa esitettiin Kaarinan koulujen osallistumista Siisti biitsi -kummikouluohjelmaan. Pidä Saaristo Siistinä ry:n kummikouluohjelmassa peruskoululaiset tutustuisivat roskaantumisongelmaan siivoamalla kahdesti vuoden aikana valitsemaansa rantaa. Löydetyt roskat raportoidaan Pidä Saaristo Siistinä ry:lle, joka hyödyntää tietoja edelleen. Kouluryhmät saavat toiminnan tueksi perehdytystä, tietoa ja tehtäviä.

Aloitetta valmistelleen sivistysjohtaja Elina Heikkilän mukaan kouluissa on eletty koronan takia varsin poikkeuksellista kouluarkea. Koronatilanteen kohentuessa koulut aloittavat toimintansa arkea uudestaan rakentaen. Sen sijaan, että kouluille annettaisiin lisää velvoitteita, ohjelmaa pitäisi Heikkilän mukaan tehdä tunnetuksi kaikkien kuntalaisten keskuudessa. Koronarajoitusten salliessa Kaarinan rannoilla voitaisiin järjestää kaikille avoimet siivoustalkoot.

Sivistyslautakunta palautti Malla Rannikko-Laineen (kok.) toiveesta aloitteen uudelleen valmisteltavaksi. Velvoittamisen sijaan hänen mukaansa pitäisi rohkaista kaarinalaisia kouluja mukaan kummikoulutoimintaan.