Valkeavuoren koulun kilpailutus keskeytettiin ja käynnistetään uudelleen

0
Valkeavuoren koululla. Kuva viime vuoden huhtikuusta.

Kaarinan kaupungin tekninen lautakunta on keskeyttänyt Valkeavuoren kouluhankkeen kilpailutuksen. Neuvottelujen aikana ilmi oli tullut eturistiriita ja esteellisyys, joka voisi vaikuttaa kilpailutuksen tulokseen.

Keskeyttämisellä varmistetaan, että kaikkia tarjoajia voidaan kilpailutuksessa kohdella tasapuolisesti.

Kilpailutus käynnistetään uudelleen sen jälkeen, kun kaupunki on tehnyt uuden päätöksen hankkeen urakka- ja hankintamuodosta.

Alun perin koulun rakennustöiden piti alkaa vuodenvaihteessa. Kilpailutuksen keskeytys viivästyttää hanketta. Tarkempi aikataulu selviää alkusyksynä.

– Valkeavuoren uusia tiloja odotetaan Kaarinassa kovasti. Kaupunki tekee kaikkensa, jotta hankkeen valmistelu ja sen jälkeen suunnittelu- ja rakennustyöt saadaan nopeasti uudelleen käyntiin, korostaa Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta kaupungin tiedotteessa.

Päätös keskeyttämisestä tehtiin yksimielisesti.

Valkeavuoren koulussa opetetaan oppilaita vuosiluokilla 1–10, ja koulussa on oppilaita noin 800. Tällä hetkellä koulun kaikki opetus, lukuun ottamatta teknisen työn opetustiloja, toteutetaan väistötiloissa.

– Väistötilojen liikunnan opetusta helpottaa ensi vuonna se, että uusi Valkeavuoren liikuntahalli valmistuu vuoden loppuun mennessä, kertoo Virta.