Ambientia, laulavia poliiseja ja sirkustaiteilijoita – Linnanraunioilla tapahtuu kesällä joka viikko

0
Kuvassa kesäkeikkasarjan aikana esiintyvä Atte Häkkinen ja Kaarinan kaupungin kulttuurituottaja Maija Leino.

Kuusiston linnanraunioita halutaan elävöittää, sillä se on näyttävä ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä kohde. Kaarinan kaupunki onkin parin viime vuoden aikana järjestänyt useita avoimen haun esityssarjoja. Hakijoita on ollut laidasta laitaan.

Tänä kesänä osana elävöittämissuunnitelmaa järjestetään ensimmäistä kertaa kesäkeikkasarja, joka aiemmista poiketen ei ole vain lapsille suunnattu. Keikkoja järjestetään noin viikon välein elokuun puoliväliin saakka.

Kaarinan kaupunki haki linnanraunioille esiintyjiä avoimella haulla. Hakijoita oli kulttuurituottaja Maija Leinon mukaan toistakymmentä. Hakijat olivat eri-ikäisiä, lähiseudulla asuvia kulttuurialan ihmistä. Sarjaan valittiin esimerkiksi laulavia poliiseja ja eri taiteenlajien edustajia, kuten punkin soittajia, tanssijoita ja sirkustaiteilijoita. Hakijoita pyydettiin lisäämään mukaan työnäyte ja kertomaan omasta suhteesta Kaarinaan.

Paikkana kiinnostava

Turkulainen Atte Häkkinen on yksi kesäkeikkasarjaan valituista. Hän sai tietää hausta sosiaalisen median kautta. Hakemuksessa hän kertoi esiintyneensä muun muassa Piikkiössä Tuorlan planetaariossa ja opettaneensa Kaarinassa lapsille ohjelmointia.

– Yritän löytää erikoisia, mieleenpainuvia paikkoja. Kun kävin linnanraunioilla ensimmäistä kertaa, ajattelin haluavani joskus esiintyä täällä, Häkkinen muistelee.

Häkkisen keikkaa pääsee katsomaan heinäkuun puolivälissä, kun hän soittaa rauhallista, elektronista ambient-musiikkia.

– On tärkeää, että paikalliset kulttuuritoimijat saavat hyviä esiintymismahdollisuuksia ja että kaupunki tarjoaa mahdollisuuden eläväisen kaupunkikulttuurin kehittymiselle luonnollisesti, Leino sanoo.

Linnanraunioiden kesäkeikat avataan juhannusaaton aattona Turun Naispoliisilaulajien ja saksofonisti Kalle-Verneri Niittysen kanssa.

Turun Naispoliisilaulajat on vuonna 2008 perustettu kuoro, joka esittää moniäänisesti ohjelmistoa rockista poppiin, isänmaallisista hengellisiin ja iskelmästä joululauluihin. Linnanraunioilla kuullaan Naispoliisilaulajien lauluyhtye Sireenejä. Kalle-Verneri Niittynen on 15-vuotias jazz-saksofonisti, joka on opiskellut alttosaksofonin soittoa Turun konservatorion jazz-linjalla lähes 10 vuotta.

Kulttuurikeikkojen lisäksi Linnanraunioilla palvelee tänäkin kesänä kesäkioski, joka on auki viitenä päivänä viikossa. Useana iltana järjestetään opastuksia, joissa voi tutustua linnanraunioiden historiaan ja ympäristöön. Elokuussa luvassa on perinteinen keskiaikateemainen Piispanpäivät-tapahtuma.

 

Linnanraunioiden kesäkeikat

To 24.6. klo 18 Turun Naispoliisilaulajat ja Kalle-Verneri Niittynen

To 1.7. klo 18 Kaarinan Musiikkiviikon konsertti

To 8.7. klo 18 Linnanraunioiden iltaopastus

To 15.7. klo 18 Atte Häkkinen

To 22.7. klo 18 Sirkustaiteilijat Fanni Silmunen ja Linda Kulmala & Intialaisen tanssin ryhmä Nach Baliye Kollektiv

La 14.8. Linnanraunioiden musapiknik

Kesäkeikoille on vapaa pääsy. Ohjelmaan saattaa tulla vielä muutoksia.