Eläkkeellä oleva ympäristöpäällikkö pitäisi valtuustossakin luonnon puolta

0
Eräs henkilö jäi harmittelemaan, ettei älynnyt kysyä Kaarinan entistä ympäristöpäällikköä ehdolle neljä vuotta sitten. Nyt hän otti yhteyttä ja pienen harkinnan jälkeen Jouni Saario lupautui ehdolle.

Jouni Saario jäi neljä vuotta sitten eläkkeelle Kaarinan ympäristöpäällikön tehtävästä, mutta kiinnostus kotikaupungin asioita kohtaan ei ole hävinnyt mihinkään. Saario pyrkii kaupunginvaltuustoon Vihreiden riveistä.

Puoluevalinta oli melko itsestään selvä miehelle, jolla luonto ja luonnossa liikkuminen ovat lähellä sydäntä.

– Olen ollut luonnonsuojelija henkeen ja vereen jo kauan ennen kuin Vihreää liittoa oli olemassa. Vähän aikaa mietin, olenko liian vanha lähtemään tähän leikkiin, mutta toisaalta toivon, että taustani ansiosta minulla voi olla annettavaa, 30-vuotisen työuran Kaarinan kaupungin ympäristönsuojelussa tehnyt Saario toteaa.

Valtuutettuna Saario haluaisi olla vaikuttamassa paitsi ympäristöasioihin ja luontoliikuntaan, myös maankäyttöön. Työurallaan hän oli tiivisti tekemisissä kaavoituspuolen kanssa. Yhteistyö kaupunginarkkitehti Pasi Aromäen kanssa sujui hänen mukaansa erinomaisesti, vaikka miehet eivät aina olleet asioista samaa mieltä.

Tulevista maankäytön hankkeista Saario mainitsee Lemunniemen kaavoittamisen. Alueelle on haviteltu asuinrakentamisen lisäksi golfkenttää, mikä saa häneltä täystyrmäyksen.

– Golfkenttä ei mielestäni sovi sinne millään muotoa. Uskon, että alueelle saadaan mahtumaan 7 000 asukasta ihan hienosti niin, että sekä luonto- ja kulttuuriarvot pystytään ottamaan huomioon, mutta sitten voi tulla ongelmia, jos golfkenttä sinne runnotaan.

Viime vuosina Saario on seurannut Kaarinan päätöksentekoa taka-alalta lähinnä sanomalehdistä ja netistä. Mikään asia ei ole erityisesti jäänyt kaihertamaan, mutta uuden palloiluhallin rakentamista hän sanoo hieman ihmetelleensä.

– En ole tämän asian suhteen asiantuntija, mutta minun silmiini tuntuu vähän erikoiselta tällaisen kalliin ja lähinnä yhtä käyttäjäryhmää palvelevan laitoksen rakentaminen.

Jouni Saario

Ikä: 69

Ammatti: Eläkeläinen, Kaarinan entinen ympäristöpäällikkö

Koulutus: biologi (fil. kand.)

Jalat maassa -tyyppi

Mitä kaarinalaiset eivät tiedä sinusta? Olen osallistunut kilpailijana kymmenessä maassa veteraanien suunnistuksen maailmanmestaruuskilpailuihin ja lähes 20 kertaa Jukolan-viestiin.

Aiempi poliittinen kokemus? Ei ole.

Lempiruokasi? Olen kaikkiruokainen.

Minkä kirjan luit viimeksi? Olen hyvin huono lukemaan kirjoja. Yleensä luen vain lintuihin liittyvää määrityskirjallisuutta, mutta tällä hetkellä minulla on kesken Samuli Paulaharjun Tunturien Yöpuolta. Kirjassa on Lappiin liittyviä vanhoja tarinoita ja uskomuksia.

Jos olisit supersankari, millainen olisit? En osaa kuvitella itseäni minkäänlaisena supersankarina. Olen enemmän jalat maassa -tyyppi ja yritän hoitaa asioita täältä maan pinnalta käsin.