Juhannusta tanssitaan Kuusistossa – kaupunki tarjoaa vesibussikuljetuksen

0
Villa Wolaxin rantaan on parkkeerattu Lahdesta haettu vanha Ford. Tino Aaltonen kertoo, että auto oli aikoinaan erään valokuvaliikkeen omistuksessa ja siinä on myyty filmirullia. Nyt se palvelee kesäkahvilana.

Ravintola-hotelli Villa Wolax järjestää juhannusjuhlan perjantaina 25. kesäkuuta. Luvassa on livemusiikkia kello 16 alkaen, tanssia ja lipunnosto salkoon kello 18.

Kuusistoon pääsee juhannusaattona auton lisäksi vesibussilla, sillä kaupunki ja yrittäjät järjestävät yhteistyössä vesibussikierroksia Kuusiston saaren ympäri. Vesibussi lähtee Hovirinnan rannasta, pysähtyy Kuusiston linnanraunioilla sekä Villa Wolaxissa ja palaa takaisin Hovirinnan rantaan. Kipparina toimii lomakeskus Koivukankareen yrittäjä Reijo Sillanpää .

Kaupungin juhannusjuhlat alkavat virallisesti jo keskiviikkona 23.6. laituritansseilla Hovirinnan rannassa. Villa Wolaxissa esiintyy juhannusaattona Pete Haapasalo , Jusu Heinonen sekä Tähdet, Tähdet -ohjelmasta tuttu mezzosopraano Essi Luttinen , joka ei kuitenkaan laula juhannusvieraille oopperaa, vaan kesäistä musiikkia laidasta laitaan

Ei katumusharjoituksia, vaan nykyaikaaKuusistossa sijaitsevassa Villa Wolaxissa on käytetty hiljainen korona-aika hyödyksi ja kehitetty palveluja kesää varten.

– Nyt uskallan jo sanoa, että kesästä on tulossa meille järjettömän hyvä. Kaikki merkit viittaavat siihen, ja koronarajoituksiakin on lievennetty, yrittäjä Tino Aaltonen toteaa helpottuneena.

Valtaosa Villa Wolaxin liikevaihdosta tulee kokousasiakkaista. Viime vuosina yritys on kuitenkin markkinoinut ja kehittänyt palvelujaan enenevissä määrin myös tavallisille kuluttajille.

Villa Wolaxin kesäravintola on auki kolmatta kesää ja vuosi sitten ravintola-hotellin yhteyteen avattiin vierasvenesatama. Tänä vuonna poijupaikkoja lisättiin ja veneilijöille tehtiin uudet suihkut ja vessat. Heinäkuussa Villa Wolaxissa käynnistyvät Swinging Fridays -musiikkitapahtumat, jolloin paikalla on live-esiintyjä joka perjantai.

Yritys työllistää kesäkaudella koko- ja osa-aikaisesti 12 työntekijää ja ympärivuotisesti viisi.

Keväällä Villa Wolax sai ensimmäisenä yrityksenä Kaarinassa Green key -sertifikaatin ja vierasvenesatama on ympäristöystävällinen Roope-satama. Sertifikaatti edellyttää muun muassa, että pesuaineet ovat ympäristöystävällisiä, valaisimet ledejä ja sähkö vihreää sähköä.

– Olemme tehneet ympäristöasioiden eteen todella paljon töitä. Minulla on autourheilutausta, ja ihmiset ovat kuittailleet, että suoritanko nyt katumusharjoituksia. Ei se niin ole. Itämeren tila on meille elinehto. Kuka haluaa vuokrata meiltä suppilautoja, jos meri on täynnä sinilevää? Aaltonen havainnollistaa.

Hänen mukaansa myös suomalaiset matkailijat ovat nykyään valveutuneita ja suosivat yrityksiä, joissa ympäristö on otettu huomioon.

– Puhutaan kestävästä matkailusta, sustainable travelling. Maailmalla se on ollut jo vuosia iso juttu, mutta täällä siihen on herätty kunnolla viimeisen vuoden aikana. Esimerkiksi Visit Finland markkinoi kanavissaan ainoastaan sellaisia organisaatioita, jotka ovat vastuullisia, eli toiminnassa on otettu huomioon ympäristökriteerit, Aaltonen kertoo

Läskipyöriä ja sähkösurffilautojaVilla Wolaxin yrittäjän nuoruuden haaveena oli elellä surffipummina ympäri maailmaa. 19-vuotiaana hän asui kesät pakettiautossa ja kiersi rantoja isojen aaltojen perässä.

– Lähdin Jenkkeihin vaihtoonkin ihan vain sen takia, että pääsin surffaamaan, hän muistelee.

Surffipummia Aaltosesta ei tullut, mutta hän päätyi asumaan meren äärelle Kuusistoon ja on kehittänyt harrastusmahdollisuuksia siellä. Sähköavusteisten fatbikejen ja sup-lautojen lisäksi Villa Wolaxista voi tänä kesänä vuokrata sähköisen surffilaudan.

Jettimoottorilla varustettuja surffilautoja ja kantosiipilautoja maahantuova Jetboard Finland on avannut vuokrauspisteen Ville Wolaxiin. Kuusiston lisäksi yrityksellä on jettilautavuokraamoja Helsingissä ja Rovaniemellä.

Aaltonen ei ole vielä ehtinyt testata sähköistä surffilautaa, mutta sellaisen käyttö on kuulemma helppoa.

– Jos pysyt pystyssä kadulla kävellessä, pysyt myös jettilaudan päällä. Kantosiipi vaatii hieman enemmän harjoittelua, mutta muutaman pulahduksen jälkeen sekin alkaa sujumaan, Jetboard Finlandin toimitusjohtaja Johan Sangder lupaa.

Tekemistä juhannukseksiVesibussikierrokset lähtevät Hovirinnan rannasta klo 14 ja klo 17. Vesibussi pysähtyy linnanraunioilla ja Villa Wolaxissa ja palaa takaisin Hovirinnan rantaan. Kierros on matkustajille maksuton.

Harpin kiska järjestää Harvaluodon uimarannalla koko perheen juhannusjuhlat 25.6. Ohjelmassa salkotalkoot, salkotanssit ja yhteislauluja.

Koivukankareen juhannusjuhlissa 25.6. esiintyy Merja Lehtinen & Jullarit.

Kaarinan kaupunki suosittelee tapahtumissaan maskin käyttöä, turvavälien pitämistä ja hyvästä käsihygieniasta huolehtimista.