Kaarinaan kolme uutta koronatartuntaa  – Rokotustodistuksia saa kirkolta

0

Kaarinassa on tullut tietoon kolme uutta koronatartuntaa edellisen Kaarina-lehden julkaisun jälkeen. Kaarinan avosairaanhoidon ylilääkärin Rita Arjosen mukaan kyse on yksittäisistä, pääasiassa ulkomailta tulleista tartunnoista, jotka on pystytty hyvin jäljittämään.

Kaikkiaan koronapositiivisia on todettu Kaarinassa nyt 562.

Kaarinan ilmaantuvuusluku eli tautitapausten määrä suhteessa asukaslukuun on viime viikosta hieman noussut. Ilmaantuvuusluku on THL:n mukaan tällä hetkellä 15, kun se oli viikko sitten 11,6. Tartuntatilanne on kuitenkin edelleen hyvin rauhallinen.

Rokotustodistuksia saa kirkolta

Kaarinassa koronarokotukset ovat edenneet hyvin. 40-vuotiaiden osalta täällä on parempi rokotekattavuus kuin naapurikunnissa. Kaarinassa oli tiistaiaamuun mennessä rokotettu 68,8 prosenttia 40–44-vuotiaista ja peräti 77,8 prosenttia 45–49-vuotiaista. Esimerkiksi Turussa vastaavat luvut ovat 64,5 prosenttia ja 70,1 prosenttia.

– Kaarinassa rokoteaikoja pystyy varamaan suhteellisen helposti netistä ja olemme pyrkineet tiedottamaan uusien rokotusaikojen avaamisesta aktiivisesti. Kaarinalaiset ovat rokotusten suhteen myös valveutuneita, Arjonen listaa syitä hyvään rokotekattavuuteen.

Tällä hetkellä Kaarinassa rokotusaikoja voi varata kaikki 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.

Useat Kaarina-lehden lukijat ovat ihmetelleet, miksi kaarinalaisten koronarokotustiedot eivät näy Omakannassa.

– Vika ei ole meidän päässämme, vaan kyse on tietoteknisestä ongelmasta, jonka takia tiedot eivät siirry Omakantaan. Olemme tehneet täällä kaiken voitavamme asian eteen, Arjonen vastaa.

Hänen mukaansa rokotettavat saavat rokotustodistuksen automaattisesti toisen rokotuksen jälkeen Kaarinan kirkolta. Tarvittaessa puuttuvia rokotustodistuksia voi kysyä Kaarinan kirkolta, ei terveyskeskuksen ajanvarauksesta.