Kaarinaan uusi kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtaja Paimiosta

0
Arja Pesonen. Kuva viime syksyltä.

Kaarinan uudeksi kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtajaksi on valittu tällä hetkellä Paimion kirjastonjohtajana työskentelevä Arja Pesonen . Pesonen on koulutukseltaan filosofian maisteri.

– Hain Kaarinan virkaa, koska olen itse kaarinalainen ja on hienoa päästä kehittämään oman kunnan palveluita. Olen tällä hetkellä johtajana Paimiossa, missä on myös aivan ihana kirjasto. Kaarinassa kuviot ovat kuitenkin hieman isommat, mikä mahdollistaa myös monipuolisemman toiminnan, hän perustelee.

Tehtävää haki 13 henkilöä, joista kolmen ei katsottu täyttävän kelpoisuusehtoja. Työkokemuksen, koulutuksen ja hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin kuusi hakijaa.

Valintatyöryhmä oli yksimielinen Pesosen valinnasta. Hänellä on tehtävään edellytetty koulutus sekä laaja-alaista alan tuntemusta ja työkokemusta. Haastatteluissa Pesonen osoitti valintatyöryhmän mukaan hyvää johtamistaitoa, vahvaa ja innostavaa kehittämisotetta, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä soveltuvuutta tehtävän hoitamiseen.

– Toivon, että pääsisimme taas pian toteuttamaan kivoja tapahtumia Kaarina-talossa. Piikkiöläisenä tietenkin toivon, että voisimme toteuttaa jotain kivaa myös Piikkiössä. Aika kuitenkin näyttää, mihin suuntaan toimintaa lähdetään viemään. Asukkaita ja henkilökuntaa kuunnellenhan näitä hommia tehdään, hän kommentoi suunnitelmiaan.

Kaarinan nykyinen kulttuuri- ja kirjastopalvelujohtaja Ritva Nurminoro jää eläkkeelle syyskuun alussa.