Kaarinalle omenapuu Ahvenanmaalta

0
Kaupunkien puut ovat lajiketta nimeltä Zonga. Kuvituskuva

Tänä vuonna käynnistyvän Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlan kunniaksi ahvenanmaalaiset ovat lahjoittaneet omenapuun jokaiselle Suomen kaupungille. Kaarinan omenapuu sijaitsee muiden kuntien nimikkopuiden tapaan Tjudössä, Öfvergårdsin tilalla, jota pitää pariskunta Anna ja J an Alm . Maatila tunnetaan palkituista omenamehuistaan. Ahvenanmaalla mietittiin pitkään, miten saada koko Suomi mukaan itsehallinnon satavuotisjuhlaan. Maakunnassa harkittiin omenapuun taimen lähettämistä kaupunkeihin, sillä Ahvenanmaa on Suomen suurin omenatarha ja maakunnassa viljellään 70 prosenttia kotimaisista omenoista.

Puiden lähettämisen sijaan ahvenanmaalaiset päätyivät kuitenkin antamaan oman nimikkopuun Ahvenmaalta, .

Syyskuussa Ahvenanmaalla vietetään sadonkorjuujuhlaa, jolloin kaupunkien asukkaat ovat tervetulleita poimimaan oman kaupunkinsa omenoita.

Kaarinalaiset voivat käydä ehdottamassa osoitteessa https://campaign.visitaland.com/100-omenapuuta/, mitä haluaisivat, että heidän kaupunkinsa sadosta valmistetaan. Kyselyyn osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja