Kaarinan kirkolla rokotetaan ensi viikolla nuoria ilman ajanvarausta

0

Kaarinan kaupunki järjestää keskiviikkona 30.6. kello 8.30–15.30 koronarokotustapahtuman nuorille Kaarinan kirkolla. Päivän aikana 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat voivat mennä rokotettavaksi maksutta ja ilman ajanvarausta. Mukaan tarvitaan Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus.

Avosairaanhoidon ylilääkäri Rita Arjonen toivoo, että pop up -päivä madaltaisi nuorten kynnystä ottaa rokotus. Arjosen tiedossa ei ole, että vastaavaa tapahtumaa olisi järjestetty muualla Suomessa.

– Oikeastaan idea lähti siitä, kun nuorilla ei ole pankkitunnuksia eikä nettiajanvaraus onnistu ilman niitä. Puhelinpalvelumme on taas pahasti ruuhkautunut. Halusimme tehdä koronarokotteen ottamisen nuorille mahdollisimman helpoksi, hän perustelee.

Järjestäjät ovat toiveikkaita, että päivän aikana kävisi rokotettavana ainakin sata nuorta. Jos käy niin, että rokotteet loppuvat kesken, jokainen paikalle tullut saa ainakin ajan koronarokotukseen.

Tapahtuma on Arjosen mukaan suunnattu ensisijaisesti niille nuorille, joilla ei ole pankkitunnuksia, mutta varsinaista yläikärajaa ei ole.

– Olemme mielessämme miettineet, että 16–30-vuotiaat, kuka nyt itsensä nuoreksi tuntee, Arjonen selventää.

Ensi viikolla Kaarinan kirkolla järjestetään myös toinen pop up -rokotuspäivä. Lauantaina 3.7. kello 9–15 järjestettävä rokotuspäivä on tarkoitettu ainoastaan riskiryhmään kuuluville 12–15-vuotiaille.

Nuori voi tulla rokotukseen yksin, huoltajan tai kaverin kanssa. Yli 12-vuotias ei Arjosen mukaan tarvitse rokotuksen ottamiseen huoltajan suostumusta, jos terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella pystyy päättämään rokotuksestaan

Netistä THL:n verkkosivuilta löytyy myös lomake, jossa vanhempi voi antaa suostumuksensa rokotteen ottamiseen. Linkki lomakkeeseen löytyy osoitteesta kaarina.fi/tapahtumat rokotustapahtuman kohdalta.

Nolla tartuntaa

Kaarinassa näyttää koronaepidemian suhteen valoisalta, sillä edellisen Kaarina-lehden ilmestymisen jälkeen ei ole todettu uusia koronatartuntoja.

Kaikkiaan Kaarinassa on todettu tähän mennessä koronapositiivisia 562. Kaarinan ilmaantuvuusluku eli tautitapausten määrä suhteessa asukaslukuun on nyt 9, kun se viikko sitten oli 15.