”Kaarinan ydinkeskusta pysäköintisääntöjä ei tarvitse noudattaa”

0
Kaarinan ydinkeskustassa jätetään autoja toistuvasti pitkiksi ajoiksi parkkipaikoille, jotka on tarkoitettu yritysten asiakaspaikoitukseen. Kuvassa näkyvissä autoissa oli parkkikiekot asianmukaisesti.

Kaarina-lehden viimeisessä minidebatissa kysyttiin Kaarinan ydinkeskustan pysäköinninvalvonnasta. Kuten yleensä, kun aiheesta keskustellaan, moni esitti näkemyksensä siitä, pitäisikö pysäköinnin Kaarinan keskustassa olla maksullista, vaikka kysymyksenä oli, pitäisikö sakkoja antaa niille, jotka jättävät autonsa koko päiväksi lyhytaikaisille kiekkopaikoille. Monella ydinkeskustassa asuvalla kun on ikävä tapa olla välittämättä parkkikiekon rajoituksista.

Yhdestä asiasta ehdokkaat olivat harvinaisia yksimielisiä: maksullista pysäköintiä Kaarinan keskustaan ei haluta. Sen sijaan näkemykset hajosivat siinä, onko keskustassa ylipäätään pysäköintiongelmia ja miten saada kiekkopaikkojen väärinkäyttö kuriin.

Keskustelemassa oli aiempaa monipuolisemmin eri puolueiden edustajia. Eniten debattiin osallistuivat jälleen kokoomuslaiset.

Kaarina-lehti on järjestänyt toukokuussa pienimuotoisia vaalidebatteja Facebookissa ja Twitterissä. Lehti kysyi kantaa ajankohtaisista Kaarinaa koskevista asioista ja kuka tahansa sai vastata. Lehti on poiminut osuvimmat kommentit lehteen. Debatit ovat päättyneet.

Pitäisikö Kaarinan keskustassa olla pysäköinninvalvoja, joka antaisi sakot niille, jotka jättävät autonsa koko päiväksi lyhyille kiekkopaikoille?

”Ei tarvita pysäköinninvalvontaa ainakaan tällä hetkellä, sillä pysäköintipaikkoja on tarpeeksi. Keskustan valmistuessa pysäköintipaikoista saattaa tulla pulaa.”

Hanna Sirkiä (kok.)

”Kannatan pysäköinninvalvontaa, jotta nykyiset ilmaiset paikat ovat keskustassa asioivien käytettävissä ja asiointi keskustassa on helppoa sekä pysäköinti maksutonta. Pitkäaikaispysäköinti ja asukaspysäköinti tulee järjestää keskustan ulkopuolella ja taloyhtiön paikoilla, jotta keskustassa on helppo asioida myös omalla autolla.”

Kimmo Hollmén (kesk.)

”Usein pysäköinninvalvonta tulee kalliiksi suhteessa siitä saatavaan hyötyyn.”

Jouni Marttila (r.)

”Kun parkkipaikoista ei tällä hetkellä ole pulaa ja ylipäänsä parkkeeraus ei ole maksullista, niin pysäköinninvalvonta on juuri niitä kulueriä, joita kaupungin ei kannata maksaa.”

Päivi Huhtanen (vihr.)

”Ilmaiset pysäköintipaikat ovat keskustassa tärkeitä. Lisää parkkipaikkoja mahdollisesti voisi saada myös Hovirinnasta. Pysäköinnin valvontaa tarvitaan turvaamaan yritysten kaupantekoa ja sen, ettei esimerkiksi terveyskeskuksen parkkipaikkoja käytetä väärin.”

Raimo Erkkilä (kesk.)

”Asiakkaat ajavat helposti Skanssiin, jos pysäköintiä vaikeutetaan.”

Nina Hamburg (kok.)

”Nyt sääntöjä ei tarvitse noudattaa ja voi säilyttää omaa autoa ilmaiseksi 30 min paikalla. Tästä seuraa se, että ei löydy yrityksien asiakkaille pysäköintipaikkaa. Pysäköinnin valvonnan käyttöönotto maksaisi kuitenkin enemmän kun saatavat maksut.”

Janne Ylä-Poikelus (kok.)

”Jos saisin muuttaa yhden asian niin liittäisin autohallipaikan jokaiseen asuntoon. Onkohan siellä keskustan maan alla paljon vapaita ruutuja?”

Åsa Gustafsson (r.)

”Tätä on vatvottu jo vuosia, sen jälkeen kun koiravero poistui keskustelusta. Kaupungin lakimies ja muutama valvoja pitäisi palkata, niin melko huimaa tulee sakottamisen olla, että voitolle päästään. Parkkikiekko ja poliisi riittää kunnon kaarinalaiselle ja lisää valistusta aiheesta eetteriin.”

Matti Alander (kok.)

”Omalla kohdallani ongelmaksi on enemmän muodostunut lyhyt pysäköintiaika, kun käy esimerkiksi kampaajalla.”

Kuntalainen

”Täysin turha kuluerä, täysin turhaan asiaan. Eikä ainakaan minkäänlaista sopimusta yksityisten firmojen kanssa.”

Kimmo Ketamo (ps.)