Kaarinassa todettu nollaviikon jälkeen useita koronatartuntoja

0

Kaarinassa on tullut tietoon kahdeksan uutta koronatartuntaa edellisen Kaarina-lehden julkaisun jälkeen. Johtavan ylilääkärin Antti Sandénin mukaan tartunnat liittyvät ulkomaanmatkailuun.

Suomessa ollaan tällä hetkellä huolissaan jalkapallon EM-kisoissa Venäjällä leviävistä koronatartunnoista. Varsinais-Suomessa oli maanantaihin mennessä 17 henkilöllä todettu Pietarin-matkaan liittyvä koronavirustartunta. Sandén vahvistaa, että myös osa Kaarinan tartunnoista on peräisin Venäjältä.

– Kehottaisin ihmisiä nyt välttämään ylimääräistä ulkomailla käyntiä. Lomamatkat kannattaa suunnata ehdottomasti kotimaahan, Sandén painottaa vakavana.

Kaikkiaan koronapositiivisia on todettu THL:n tilaston mukaan täällä nyt 570. Kaarinan ilmaantuvuusluku eli tautitapausten määrä suhteessa asukaslukuun on tällä hetkellä 18, kun se viikko sitten oli 9.

Runsaasti rokotusaikoja

Kaarinassa on tällä hetkellä tarjolla runsaasti vapaita koronarokotusaikoja. Vielä muutama viikko sitten rokotukseen tulijoita oli enemmän kuin aikoja, mutta nyt tilanne on kääntynyt Sandénin mukaan päinvastaiseksi.

Aikoja ei ole toistaiseksi mennyt Kaarinassa hukkaan, mutta hän toivoo kaarinalaisilta aktiivisuutta, että ihmiset varaisivat ajan rokotukseen. Rokotukseen voi varata ajan osoitteessa kaarina.terveytesi.fi.

Kaarinan kaupunki järjestää keskiviikkona kello 8.30–15.30 Kaarinan kirkolla pop up -rokotuspäivän, jolloin kaikki 16 vuotta täyttäneet nuoret voivat mennä ottamaan rokotteen ilman ajanvarausta ja maksutta. Lauantaina järjestetään toinen pop up -rokotustapahtuma 12–15-vuotiaille riskiryhmään kuuluville.

Koronarokotusaikaa varatessa kannattaa huomioida, että myös toinen rokotusaika sopii aikatauluun. Toinen rokote annetaan täsmälleen 12 viikon päästä ensimmäisestä.

Tätä aikaa ei voi vaihtaa tai siirtää, poikkeuksena 65 vuotta täyttäneet AstraZeneca-rokotteella rokotettavat. Yli 65-vuotiaat voivat valita toisen rokotteen. Toimintatapa johtuu rokotteiden saatavuudesta.