Keskurin remonttiin 270 000 euron avustus

0
Kaarinan keskusurheilukenttää remontoidaan parhaillaan. Arkistokuva.

Aluehallintovirastot ovat tehneet päätökset liikuntapaikkarakentamisen valtionavustuksista vuodelle 2021. Avustusta myönnettiin valtakunnallisesti noin yhdeksän miljoonaa euroa 117 hankkeelle. Liikuntapaikkarakentamisen avustuksilla rakennetaan uusia liikuntapaikkoja sekä korjataan jo olemassa olevia paikkoja.

Kaarinan kaupungille myönnettiin 278 600 euroa keskusliikuntapuiston urheilukentän peruskunnostukseen. Kunnostuksen yhteydessä muun muassa uusitaan juoksuratojen ja suorituspaikkojen pinnoite, kunnostetaan urheilukentän eteläinen nurmialue ja asennetaan uusia ulkokuntosalilaitteita keskusliikuntapuistoon. Hankkeen kokonaiskustannus on noin miljoona euroa.

Nykyinen kenttä on rakennettu vuosina 1984–1985. Kentän pinnat ovat pintaruiskutettu ja keskikentän nurmi on uusittu 2000-luvun alussa.

Liikuntapäällikkö Tapio Svärdin mukaan keskusliikuntapuiston remontti on jo alkanut ja valmista pitäisi tulla elo-syyskuun vaihteessa. Myös kovasti odotettu ulkokuntosali valmistunee elokuun loppupuolella. Keskurin Ulkokuntosalille on tulossa säädettäviä painopakkalaitteita, joita ei ole käytössä muilla Kaarinan ulkokuntosaleilla.

– Säät vaikuttavat tietenkin aikataulun pitävyyteen, esimerkiksi ratapinnoitetta tai ratamerkintöjä ei voi tehdä sateella. Tällä hetkellä työmaa on aikataulussa, Svärd kertoo.

Yleisurheilukenttää tulee kiertämään valaistus ja kuntoradan valaistus uusitaan työmaa-alueen osalta maakaapeloinnilla ja uusilla valaisimilla. Kentälle asennetaan Svärdin mukaan valmius koko kentän valaisemiseen, jos jossakin vaiheessa kentän nurmi vaihdetaan muuhun alustaan.