Kisakuvissa nautittiin kesästä – ja sateesta ja ukkosestakin

0
Voittajakuva.

Peilityyniä vesiä, auringossa kylpeviä omenankukkia ja jopa kengänpohjia esiteltiin valokuvissa, joita lähetettiin Kaarina-lehden valokuvakisaan.

Syksyn lehtiäkin oli päässyt mukaan, samoin vohveleita, perhosia, auringonottoa veneen kannella ja kesän marjoja. Kuvia tuli 42, ja puolet niistä noudatti kisan ehtoja eli oli esimerkiksi riittävän kokoisia kansikuvaksi.

Voiton vei Carolin Nedermon aurinkoinen kuva lapsista, jotka heittelivät Piikkiössä kiviä veteen.

Yllättäen kuvaa ei otettu järjestelmäkameralla vaan kännykällä.

– Itselläni kriteerinä on, että kun ostan puhelimen, siinä pitää olla hyvä kamera. Ihmettelen aina, kun ihmiset pahoittelevat jostakin kuvastaan, että tämä on otettu vain kännykällä, hän naurahtaa.

Enimmäkseen hän kuvaa omaksi ilokseen ja on tehnyt esimerkiksi kuvakalentereita isovanhemmille. Puhelimena hänellä on iPhone.

Yleensä hän ottaa kuviaan arjen keskellä.

– Lasten lapsuus menee äkkiä ohitse. Kun kamera on puhelimessa, saa otettua helposti kuvia heti, kun tulee tilaisuus.

Hän itse nauttii eniten kuvista, jotka eivät ole vain kauniita vaan niissä on jokin juju, kuten erikoinen luonnonilmiö tai kiva tapahtuma.

Kuvanottohetkellä vietettiin hänen syntymäpäiväänsä. Kiviä heittelevät Kajsa ja Kira Zweigberg, jotka olivat kuvassa 4- ja 1-vuotiaat.

– Itse nautin kesässä eniten siitä, että on valoisaa, lämmintä ja vihreää. Kaarinassa pääsee helposti luontoon lasten ja koiran kanssa, kaksi vuotta Kaarinassa Littoisissa asunut ja Ruskolta kotoisin oleva Nedermo miettii.

Kakkossijalle päässyt Jyri Aerikkalan kuva oli niin upea, että sille varattiin optio ensi vuoden kesäliitteen kanneksi. Lisäksi tässä jutussa julkaistaan muita kesätunnelmaa hehkuvia kisakuvia.

Nedermo sai lahjakortin Villa Wolaxiin.