Kokoomus vei kolmasosan äänistä

0
Kokoomuksen vaalivalvojaisissa oli helpottunut tunnelma. Kuvassa Niko Pentti (alh.vas.), Aleksi Kankaanranta, Anne Heikkinen, Johannes Sankari, Tero Kuusisto, Viivi Laitinen, Janne Ylä-Poikelus, Osmo Eerola, Anne-Mari Virolainen, Päivi Lehtovaara, Kalervo Korvensyrjä, Nina Hamburg (ylh.vas.), Marjo Uotila, Marja Vaiste ja Paula Mäkinen.

Kokoomus sai valtuustoon kaksi paikkaa lisää ja yhteensä 31,3 prosenttia äänistä. Valtuustopaikkoja kokoomuksella on nyt 17. Tulos on kokoomukselle paras kuntavaaleissa sitten vuoden 2012, jolloin puolue nappasi Kaarinassa 18 valtuustopaikkaa.

Puolueen ääniharava oli kansanedustaja Anne-Mari Virolainen 617 äänellä. Aiemmin hän on toiminut Liedon kuntapolitiikassa 16 vuoden ajan. Viime syksynä hän muutti Kaarinaan.

– Omasta tuloksestani olen iloinen, että minut otettiin tuoreena kaarinalaisena avosylin vastaan. Ja yli 30 prosenttia ja lisäpaikat on huikea suoritus ehdokasjoukkueeltamme, hän iloitsee.

Toiseksi eniten ääniä (343) sai kaupunginhallituksen nykyinen puheenjohtaja Matti Alander. Lähes saman äänimäärän keräsi Mikko Aaltonen (333 ääntä).

Kokoomuksen yllättäjiä oli ensi kertaa ehdolla ollut piikkiöläinen Sami Elmeranta , joka sai 266 ääntä.

– Olen kiitollinen, ja fiilis on huikea. Äänimäärä oli valtava ensikertalaiselle ja Piikkiöstä sain 189 ääntä. Uskon, että syy kokoomuksen menestykseen on pandemian jälkeinen järkevä talouslinja, hän pohtii.