Kuusistossa jälleen ahkerimmat äänestäjät – Miksi Kaarinan vaalitulos viipyi?

0

58,9 kaarinalaisista äänioikeutetuista antoi äänensä kuntavaaleissa. Äänestysprosentti ylitti Kaarinassa valtakunnan keskiarvon (55,1 %), joka oli ennätysalhainen.

Myös Kaarinassa äänestysaktiivisuus laski viime kuntavaaleista, jolloin uurnilla kävi 62,5 prosenttia äänioikeutetuista.

Kaarinan ahkerimmat äänestäjät löytyivät tälläkin kertaa Kuusistosta, jossa 69,1 prosenttia asukkaista kävi äänestämässä. Laiskimmin äänestettiin tuttuun tapaan keskustassa, jossa ääntään käytti vain 53,9 prosenttia äänioikeutetuista.

Kaarinassa vaalituloksen varmistumista jouduttiin odottamaan lähes puolille öin.

– Ennakkoäänten laskeminen viivästyi ja sen takia meni pidempään kuin oletimme, keskusvaalilautakunnan esittelijä Juuso Alatalo kertoo.

Osasyynä viivästykseen oli se, että tänä vuonna ennakkoääniä annettiin aiempaa enemmän.

Tuloskoneen perusteella näytti siltä, että äänten laskenta kesti pisimpään Piikkiössä. Piikkiössä äänten laskenta sujui Alatalon mukaan kuitenkin täysin normaalisti, kuten kaikilla muillakin Kaarinan kuudella äänestysalueella.

– Teemme tarkastuslaskentaa ykkösestä aloittaen ja Piikkiö on äänestysalue numero kuusi. Sen takia Piikkiön tulokset olivat selvillä viimeisenä.