Lähirasteilla voi haastaa itsensä ja tavata tuttuja

0
Maikki ja Seppo Niemi tutkivat karttoja ennen lähtöä.

Kaarinan Paavolassa tanner tömisi lauantaina, kun suunnistusseura RastiPiikkiö järjesti maastossa Lähirasti-tapahtuman. Tapahtuma pidetään myös tulevina lauantaina samaan aikaan 3. heinäkuusta asti. Paikat ilmoitetaan lähempänä RastiPiikkiön sivuilla.

– Lähirastit alkavat vuosittain huhtikuun alussa ja päättyvät lokakuun lopulla. Niihin osallistuu sekä harrastajia että kilpailijoita. RastiPiikkiö järjestää suurimman osan vuoden aikana pidettävistä Lähirasteista, joita on pidetty ainakin vuodesta 2004, RastiPiikkiön hallituksen jäsen Pentti Viitanen kertoi.

– Suurin osa tapahtumaan osallistujista harrastaa kuntosuunnistusta säännöllisesti, Viitanen lisää.

Paikalla olikin monta tuttua, kuulumisia vaihdettiin puolin ja toisin, kyse ei ollut vain suunnistuksesta. Tapahtumassa oli vahva yhteisöllisyyden henki ja rento ilmapiiri, harva tuli paikalle kilpailumielessä.

Eri tasoisia reittejä

Lauantain Lähirastin reittivaihtoehdot olivat kaksi, kolme, viisi ja seitsemän kilometriä. Lyhin reitti oli tarkoitettu aloittelijoille, sillä sitä pystyi kulkemaan lähes koko matkan polkuja pitkin. Pisin reitti oli suunnattu kokeneille harrastajille ja kilpasuunnistajille.

– Menin kahden kilometrin reitin. Oli joitain haasteita, mutta silti kiva reitti, Lähirasteille ensimmäistä kertaa osallistunut Ritva Liitola sanoi maaliin päästyään.

Toimintaa lapsille ja nuorille

Piikkiön suunnistusseura tarjoaa kesällä Kompassi-alueleirin 11–14-vuotiaille nuorille maanantaina 7.6. Salossa ja tiistaina 8.6. Paimiossa. Elokuussa pidetään Kompassi-kisa nuorille.

RastiPiikkiön hallituksen sihteeri ja Suunnistuskoulun apuohjaaja Pauliina Repo kertoi, että kesällä pidettävässä Suunnistuskoulussa on kaksi ryhmää: toinen eskari- ja alakouluikäisille lapsille ja toinen 10–15-vuotiaille nuorille.

Suunnistuskoulu tarjoaa viikkotapaamisten lisäksi viestejä ja kilpailuja. Suunnistuskoulun kevätkausi alkaa Kaarinan Tuorlassa tiistaina 8.6., seuraava tapaaminen on 15.6. tiistaina Pappilantiellä Kaarinassa, kevätkauden päättäjäiset pidetään tiistaina 22.6. Kaarinan Harvaluodon uimarannalla.