Mielipitei: Hovirinnan laituri ei palvele soutuveneilijää

0

Vihaavatko Kaarinan päättäjät vanhuksia? Tämä tulee väkisinkin mieleen, kun miettii, miten kaupunki kohtelee vanhuksia ja muita huonosti liikkuvia. Ja varsinkin, jos sattuu olemaan, ns. erilainen ihminen.

Tällä kertaa on kyse hovirinnan venerannasta. Moni eläkeläinen varmasti ostaisi pienen veneen ja menisi vaikka onkimaan. Ostaisi trailerin ja veisi onkimisen jälkeen veneen kotiinsa. Tämä on kuitenkin tehty täysin mahdottomaksi Hovirinnan surkean laiturin takia.

Veneenlaskupaikan laituri on niin korkea, että siitä on huonon liikuntakyvyn omaavan henkilön täysin mahdoton mennä matalaan soutuveneeseen Jos siitä yrittää mennä veneeseen, on hyvin suuri mahdollisuus, että päätyy ahventen kanssa samaan seurakuntaan. Samoin veneestä pois nousu on täysin mahdotonta.

Asiaan olisi helppo ratkaisu, mutta kun kaupungista on kysymys, niin se vaatii tietysti lukuisia komiteoita, mietintöjä ja suunnittelua. Eihän siitä muuten tule mitään.

Rannassa on valmiina ponttoni, jota ilmeisesti laiturin ja tolppien asentajat käyttävät. Se olisi helppo nostaa veteen ja rakentaa siihen pienet portaat, kun vain hyvää tahtoa riittäisi. Veneen voisi uittaa sen viereen ja mennä veneeseen.

Yksinkertainen ratkaisu olisi, jos ottaisi neljä tyhjää tynnyriä ja tekisi niihin kannen päälle ja portaat alas, niin voisi nousta veneeseen Hovirinnan rannassa on jo valmiiksi matala ponttoni, joka olisi helppo laittaa mereen. Pitäisi vain tehdä portaat, jotta sinne pääsisi.

Reija Ahti