Mielipitei: Kiitos istutuksista ja penkkejä kaivataan lisää

0

Oli fiksua, että Kaarina-lehti esitteli Kaarinan istutuksia. Hyvä tietää, että omenan tai kirsikan nappaaminen kaupungin puista on ihan luvallista!

Uimahallin ympäristössä asuu satoja vanhoja ihmisiä kerrostaloissa. Kävely on mieluinen ja ehkä ainoa mahdollinen keino kunnon ylläpitoon monilla.

Lenkkeilen mieheni kanssa melkein päivittäin. Usein kierrämme jotain kautta ihailemaan hyvin hoidettuja istutuksia. Suurkiitos niistä kaupungille! Nyt kukkivat puut ja sitten tulevat eri kukat vuorollaan. Todella upeaa, että Hovirinnan rantapuisto on saanut olla rauhassa ilkivallalta.

Keskustasta tullessa Paraistentien vasemmalla puolella juuri ennen Kartanontietä on suunnilleen uimahallin kohdalla monta vuotta ollut myynnissä pieni, kolmionmuotoinen tontti. Voisivatko uudet päättäjät innostua ja laittaa siihen pienen puiston? Puistoon pitäisi laittaa penkkejä ja ehkä joku yrittäjä toisi sinne vaikka jäätelökioskin. Se olisi kätevä levähdyspaikka, ja siinä voisi istuskella huokaisemassa ja ihailemassa kaunista Kaarinaa.

Melkein itkettää, kun kauniita vanhoja puita kaadetaan talojen tieltä, upea metsikkökin Pregon takana.

Jos puistoideaa ei voida toteuttaa, niin ainakin penkkejä pitäisi saada lisää! Väsyneet, kipeät jalat ja selät kepin, kävelysauvojen tai rollaattorinkaan avulla eivät jaksa pitkälle vaan kaipaavat istumapaikkaa. Ja eikös olis mukavaa, jos tervehtisimme tai vaikka vain hymyilisimme vastaantulijoille! Siitä tulisi hyvä mieli molemmille!

Eila Kokko