Pahimus: Junalla kisoihin

0

Oletteko kuulleet siitä, kun suomalaiset, ruotsalaiset ja valkovenäläiset lähtivät jalkapallon EM-kisoihin Venäjälle?

No, Ruotsin maajoukkue sai käyttöönsä kuningasperheen yksityiskoneen. Ennen lähtöä kruunuprinsessa Victorian lapset Estelle ja Oscar lauloivat kaksiäänisesti Ruotsin kansallishymnin. Puolentoista tunnin lentomatkan aikana pelaajille tarjottiin seitsemän ruokalajin illallinen.

Valko-Venäjän maajoukkue suunnitteli kaappaavansa lentokoneen, mutta muisti viime hetkellä, ettei ole mukana kisoissa.

Suomen jalkapallojoukkue meinasi lähteä matkaan henkilöautoilla, koska Venäjältä saa kuulemma halpaa bensaa, mutta sitten VR tarjosi joukkueelle yksityistä junavuoroa.

Varmuuden vuoksi suomalaiset lähtivät pelipaikalle viikkoa ennen kisojen alkamista, että ehtivät ajoissa perille. VR vakuuttaa, että 80 prosenttia junista saapuu perille aikataulussa. Matkustajat taas tietävät, että aina on mahdollisuus raiderikkoon tai turvalaitevikaan. Muutama päivä saattaa vierähtää odotellessa vastaantulevaa junaa, mutta ei hätää, tarjoilukärry kiertää vaunuissa koko junamatkan ajan.

Lisättäköön, että tiedot perustuvat epävirallisiin, Pahimuksen mielestä toki hyvin luotettaviin lähteisiin. Suomen maajoukkueelle hatunnosto ympäristöystävällisesti matkustustavasta.