Pahimus: Matka ilman päämäärää

0

Toinen suurista laivayhtiöstä aloittaa risteilyt Helsingistä Kotkaan ja Turkuun. Kun normaalisti Helsingistä Turkuun ajaa autolla kahdessa tunnissa, voi nyt matkaan käyttää aikaa 18 tuntia. Määränpäässä Turussa voi aikaa viettää yhdeksän tuntia, minkä jälkeen on taas vuorossa 16 tunnin paluumatka Helsinkiin. Matkalla koukataan Tallinnan kautta, mutta sinne ei ole lupa mennä.

Korona-aikana yleistyvät myös lennot ilman määränpäätä. Tällaisia huvilentoja ovat tehneet ainakin australialainen Quantas, taiwanilaiset EWA Air ja Tigerair Taiwan sekä japanilainen ANA -lentoyhtiöt.

Suomessa junamatkailussa ollaan siis oltu matkailun trendinharjalla jo pidempään. Turku-Helsinki-välinen matka kun saattaa helposti kestää kymmenisen tuntia, eikä koskaan voi tietää lopullista määränpäätään: Jos vaihtoyhteydet eivät odota, saattaa Imatralle suuntaava joutua jäämään vaikkapa Pasilaan.

Korona-aika on siis taas konkreettisesti antanut muistutuksen siitä, että tärkeintähän ei olekaan se määränpää, vaan itse matka.