Piikkiön linnavuori mukana retkihaasteessa

0
Kesäretkihaasteessa on mukana kymmenen retkikohdetta, joista Piikkiön linnavuori on yksi.

Kesälomalla on aikaa seikkailla ja tutustua lähiympäristöönsä tavallista tarkemmin. Jos kaipaa vinkkejä retkikohteisiin, yksi vaihtoehto on osallistua viime viikolla startanneeseen kesäretkihaasteeseen, joka jatkuu 15. elokuuta saakka.

Know Your Hoodsin järjestämä kaikille avoin ja maksuton haaste pitää sisällään kymmenen retkikohdetta. Haasteen tarkoituksena on kiertää niistä vähintään viisi. Jokaisesta retkikohteesta löytyy qr-koodin sisältävä rastilappu, jonka kautta pääsee vastaamaan kohdetta käsitteleviin kysymyksiin. Vähintään viisi kohdetta kiertäneet ovat mukana retkiaiheisten tuotepalkintojen arvonnassa.

Lähin retkikohteista on Piikkiön linnavuori. Muut kohteet ovat Raisionlahti ja Haunisten allas Raisiossa, Kajamonvuori, Louhisaaren myllymäki ja Oukkulanlahti Maskussa, Pyhän Henrikin kirkko ja Valpperin urheilukeskus Nousiaisissa, Kauttuan ruukinpuisto Eurassa sekä Marttilan korven eräreitistö.

Retkikohteiden opastukset ja kartat löytyvät osoitteesta kesaretkihaaste.hoods.fi.

Kesäretkihaasteen toteutuksesta vastaava Susanna Lahtinen kertoo, että mukaan on valittu Lounais-Suomesta vähemmän tunnettuja kohteita. Kohteissa voi viettää vaikka koko retkipäivän tai piipahtaa pikaisella visiitillä. Haaste sopii hyvin myös lasten kanssa retkeilyyn.

Kesäretkihaaste on jatkoa Turun seudun Naapurustosuunnistuksille, joiden rastit ovat houkutelleet satoja suunnistajia koronavuoden aikana.