Sisäministeri käväisi Littoistenjärvellä

0
Ministeri Maria Ohisalo (kuvassa oikealla) kävi tapaamassa paikallisia ehdokkaita ja aktiiveja. Kuvassa vasemmalta Sara Luotonen, Sofia Virta, Beatriz Mahkonen, Jukka Lampikoski ja Minna Vuorio-Lehti.

Vihreiden puheenjohtaja ja Suomen sisäministeri Maria Ohisalo käväisi viikonloppuna Kaarinassa Littoistenjärvellä osana kuntavaalikampanjointia. Ohisalo ihasteli järveä ja kertoi Kaarina-lehdelle , että varsinkin koulujen sisäilmaongelmat puhuttivat kaarinalaisia.

– Kun kouluissa ovat perusasiat kunnossa, on opettajilla paremmin mahdollisuuksia puuttua kiusaamiseen, hän miettii.

Valtakunnallisesti ihmiset ovat tällä kierroksella kyselleet paljon ilmastokriisin ja luontokadon torjunnasta sekä ihmisille tärkeistä palveluista, kuten koulujen lisäksi kirjastoista ja matalan kynnyksen mielenterveyspalveluista.

– Keskusteluun ovat nousseet aiempaa enemmän myös se puoli, miten ilmastoteot voivat parantaa arkea, kuten parantamalla julkisen liikenteen vaihtoehtoja, hän kommentoi.

Sisäministeri vastaa myös poliisiasioista. Lounais-Suomessa poliisi on vaikuttanut kuormittuneelta ja tiedotusvälineiden on ollut vaikea saada poliisilta ajantasaista tietoa.

– Poliisin resursseja on lisätty nyt toista vuotta putkeen ja henkilötyövuosimäärää nostetaan jatkuvasti. Lisäksi olen itse korostanut, että poliisin yksi keskeisimmistä suorituskyvyistä on viestintä. Poliisin resurssit ovat kuitenkin pitkään olleet niukat. Tämä haittaa rikosten uhrien oikeuksien toteutumista ja ihmisten avunsaantia, Ohisalo toteaa.

Kun Vihreä liitto perustettiin vuonna 1988, ensimmäisissä kuntavaaleissa eniten vihreitä Suomessa pääsi Kaarinan valtuustoon. Kaarinasta on myös lähtöisin kaksi vihreiden kansanedustajaa, Ville Niinistö , josta sittemmin tuli meppi EU:hun, ja Sofia Virta . Näissä vaaleissa Kaarinan ehdokaslista on pienempi kuin viime kuntavaaleissa, mutta valtakunnallisesti vihreät tekivät tänä keväänä ehdokasmääräennätyksensä.