Sofia Virta Kaarinan ääniharava

0
Sofia Virta rikkoi 701 äänellä Kaarinan kuntavaalien aiemmat ennätykset. Arkistokuva

Vihreiden Sofia Virta oli Kaarinan ääniharava saaden yhteensä 701 ääntä.

– Olen todella tyytyväinen ja tämä on viesti siitä, että Kaarinassa halutaan panostaa lasten asioihin sekä mielenterveysasioihin jatkossakin, hän toteaa.

Virta toimii kansanedustajana, mutta vakuuttaa, että aikaa jää myös kuntapolitiikalle.

– Olen koko ajan tehnyt molempia rinnakkain, joten jatkan samalla tavalla. Valtakunnan politiikka tukee hyvin kuntapolitiikassa toimimista.

Virran suuri äänimäärä ei riittänyt paikkaamaan sitä, että vihreiden kokonaistulos pudotti puolueen valtuustopaikat yhdeksästä seitsemään.

– Seitsemän paikkaa on hyvä, mutta tietysti harmillista, että jouduimme luopumaan kahdesta paikasta, Virta tyytyy toteamaan.

Kaarinan vihreiden puheenjohtaja Jukka Lampikosk i jäi varavaltuutetuksi 68 äänellä.

– Se ei nyt tällä kertaa riittänyt valtuustoon pääsyyn. Viimeksikin pääsin tosin viimeisenä, hän sanoo.

Vihreiden tulokseen sekä valtakunnallisesti että Kaarinassa hän on pettynyt.

– Eihän se ollut sitä, mitä tavoittelimme. Kaarinassa tulos kuitenkin selittyy pitkälti sillä, että meiltä jäi yhdeksästä valtuustossa olevasta nyt neljä pois. Siitä tuli satojen äänten vaje, Lampikoski sanoo.

Vihreät sai yhteensä 2196 ääntä, mikä oli 657 ääntä vähemmän kuin neljä vuotta sitten. Vihreiden valtuutetuista ei näissä vaaleissa lähtenyt ehdolle Outi Wegelius, Terttu Eriksson, Tomi Kurkilahti eikä Assi Ailoranta.

Valtakunnallisesti vihreiden tulosten heikentymistä Lampikoski selittää muun muassa perussuomalaisten nousulla.

– Vihreiden äänestäjät eivät ehkä suoranaisesti siirry äänestämään perussuomalaisia, mutta välillisesti on voinut käydä niin, että muilla puolueilla on ollut samankaltaisia kantoja kuin vihreillä, ja ihmiset ovat äänestäneet vihreiden sijaan niitä ja niistä taas on siirrytty äänestämään perussuomalaisia. En usko, että sinänsä vihreiden teemat olisivat olleet syynä, sillä puolueen linja on kuitenkin pysynyt samana, Lampikoski pohtii.