Tuttuja televisiossa: Kaarinalaiset Peppi ja Dylan tähdittävät uutta Ylen sarjaa

0
Kaarinalaiset Dylan Westerén ja Peppi Hannula tähdittävät Yle:n uutta Kentän laidalla -sarjaa.

Viikko sitten alkoi Yle:llä uusi Kentän laidalla -niminen tv-sarja, joka kertoo kuvitteellisesta junnufutisjoukkue Aura Unitedista – sekä heidän vanhemmistaan. Ohjelmakuvauksen mukaan ”Junnufutiksessa vanhemmat ottavat kentän laidalla mittaa toisistaan ja nuoret yrittävät selvitä pelistä ehjinä. Siinä missä turkulaisen Aura Unitedin 12-vuotiailla pelaajilla on reilu urheiluhenki, saavat eripuraiset vanhemmat riidan aikaiseksi niin buffetin hoidosta, joukkueenjohtajan valinnasta kuin varainkeruustakin.”

Sarjassa Aura Unitedin pelaajina nähdään kaksi kaarinalaista, 12-vuotias Dylan Westerén sekä 14-vuotias Peppi Hannula.

Molemmat ovat pelanneet jalkapalloa KaaPo:ssa ja päätyivät sitä kautta näyttelijöiksi jalkapalloaiheiseen sarjaan.

– Joukkueenjohtaja kysyi, haluaisiko joku lähteä sarjan koekuvauksiin, Hannula kertoo.

Parikymmentä kuvauspäivää


Ensimmäiset koekuvaukset järjestettiin jo pari vuotta sitten. Yhteensä Hannula ja Westerén osallistuivat kolmiin koekuvauksiin, ennen kuin saivat tietää päässeensä mukaan sarjaan. He näkyvät sarjan jokaisessa kahdeksassa osassa, ja heillä on sarjassa repliikkejä.

– Meidän lisäksi taisi olla neljä sellaista lasta, kenellä on repliikkejä. Lisäksi oli avustajana muita pelaajia, joilla ei ole repliikkejä, Westerén ja Hannula kertovat.

Kuvauspäiviä oli yhteensä parikymmentä. Kuvauksia järjestettiin Turussa, Nauvossa, Eerikkilässä ja Sauvossakin.

Hieno kokemus


Sen enempää Westerénillä kuin Hannulalla ei kummallakaan ole aiempaa näyttelijäkokemusta, mutta he kertovat, että voisivat hyvin lähteä vastaavaan mukaan jatkossakin.

– Parasta oli tutustua uusiin ihmisiin kuvauksissa, Westerén sanoo.

– Ja oli se hieno kokemus, koska en ole koskaan ennen tehnyt mitään vastaavaa. Oli myös hienoa saada vinkkejä kokeneilta näyttelijöiltä, Hannula jatkaa.

Kentän laidalla katsottavissa kokonaisuudessaan Yle Areenassa.