Tyrskähdetty: Missä viipyy Pirtan laituri ja missä ovat nopeusrajoituskyltit?

0

Ura ei pelaa mestaruussarjaa ensi vuonna, eikä tiedä pelaako enää koskaan. Mut hyvä, et se porukka saa oman palloiluhallin treenejä varten. Vieressä lapset parakeissa koulussa. Niillä ei ole mitään väliä, kunhan halli tulee.

Esa Kaarinasta

Kiitos Kaarinan rokotustiimille! Mahtavaa palvelua! Homma sujuu tosi mallikkaasti ja kaiken kukkuraksi jokainen rokotettu saa mukaansa rokotustodistuksen, jossa kumpikin rokote on mainittu! Turussa ja pk-seudulla sitä ei saa pyytämälläkään…

Tiina H

Postin toiminta ihmetyttää kovasti aina vaan. Miksi maanantain Postista liitteineen ei aina jaeta? Toisinaan postia ei jaeta maanantaisin, mutta tiistaisin kyllä? Ei vaan ymmärrä ko. laitoksen toimintatapoja.

Postinen

Pirtan laituri puuttuu edelleen, vaikka ensimmäisen kerran sen rikkinäisyydestä on ilmoitettu kaupungille jo viime vuoden puolella. Viime vuonna laituripaikan hintaa vielä nostettiin, niin olisi varsin kiva, jos rahoilleen jotain vastinettakin saisi.

Ärsyttää vetkuttelu

Pitää kysyä täällä, kun kaupungin palautepalvelussa ei vastata. Miksi Kaarinassa ja varsinkin keskustan alueella on niin huonosti merkitty nopeusrajoitukset? Moni luulee, että on viidenkympin rajoitus, kun liikennemerkkejä ei ole missään.

Väinö

Vastaus Tyrskähdykseen nopeusrajoituskylteistä:

Isommilta teiltä Kaarinan keskustaan ja asuinalueille käännyttäessä on heti alueelle tullessa 40 km/h -aluenopeusrajoituksen merkit. Jollain asuinalueilla saattaa olla myös 30 km/h -aluenopeusrajoitus. Nopeusrajoitusalueen sisällä nopeusrajoitusta ei enää merkeillä toisteta, vaan autoilijan tulee muistaa nopeusrajoitus alueen sisällä ajaessaan. Nopeusrajoituksesta muistutetaan autoilijoita joissain kohdissa ajoratamaalauksilla, eli asfalttiin maalatuilla 40-merkinnöillä. Ajoratamerkintöjä tehdään muutamia lisää tämän kesän aikana.

Aluenopeusrajoitus loppuu vasta sen päättymisestä ilmoittavaan merkkiin, minkä jälkeen voimaan tulee taajamanopeus 50 km/h tai erillisellä merkillä ilmoitettu nopeusrajoitus. Pääsääntöisesti suurin osa Kaarinan kaduista on 40 km/h -nopeusrajoitusaluetta, 50 km/h voi ajaa vain muutamilla isommilla kaupungin kaduilla. Esimerkiksi Pyhän Katariinan tie on nykyään kokonaisuudessaan 40 km/h -nopeusrajoitusaluetta.

Kaarinan kaupungin infrapalvelut