Ura Basketin osallistuminen Korisliigaan veitsenterällä

0
Ura Basketin jatko liigassa on edelleen epävarmaa.

Koripalloseura Ura Basketin osallistuminen ensi kaudella Korisliigaan on edelleen epävarmaa. Ura Basketin liigajoukkueen toimintaa pyörittävä yhtiö VS Basket Oy on ilmaissut halukkuuteensa hakea liigalisenssiä. Ura Basket ry:n hallitus asetti kuitenkin liigassa pelaamisen ehdoksi, että talouden on oltava kunnossa.

VS Basket Oy on ajautunut menneinä kausina talousvaikeuksiin, jotka yhdistyksen hallituksen näkemyksen mukaan vaikeuttavat liigaan lähtemistä ja aiheuttavat myös yhdistyksen ympärille epävarmuutta.

Seuran hallitus edellyttää, että VS Basket Oy:n on esitettävä uskottava rahoitussuunnitelma, jossa talous olisi saatettu tasapainoon niin, että osallistuminen Korisliigaan on mahdollista. Seuran lähettämässä tiedotteessa kerrotaan, ettei rahoitusta ole osakeyhtiön puolesta toistaiseksi onnistuttu esittämään.

Liigahakemus saatetaan vetää pois


Liigajoukkueen puheenjohtajan Mikko Granströmin mukaan tahto jatkaa liigassa on kova.

Neuvotteluja lisätuesta on käyty VS Basket Oy:n toisen pääomistajan luxemburgilaisen Pierre Ernstin kanssa.

– Meille on ilmoitettu, että rahoituskuviot järjestyvät, mutta seuraavien kahden viikon aikana täytyy saada varmuus, että ne myöskin toteutuvat. Laitoimme lisenssihakemuksen sisään, mutta on mahdollista, että se vedetään vielä pois, Granström kommentoi kuviota.

Lisenssit myönnetään 17. kesäkuuta, jolloin liigalisenssiä hakeneilla seuroilla on oltava kaikki velvoitteet hoidettuina.

Nuutisen sopimus purettu


Taloudellisen puolen lisäksi edustusjoukkueen on löydettävä pelaajat tulevalle kaudelle. Ura Basket kertoo verkkosivuillaan, että joukkueen tähtipelaajan Matti Nuutisen kolmivuotinen sopimus on purettu Nuutisen toiveesta.

– Matilla on vielä lukuisia hyviä pelivuosia jäljellä huipputasolla ja hän haluaa menestyä. Meillä siihen on vielä paljon matkaa, joten Matin ratkaisu oli erittäin ymmärrettävä, Granström toteaa.