Vaalipuhei: “Se älähtää, johon kalikka kalahtaa”

0

Vihreän puolueen maksettu mainos viime Kaarina-lehdessä kalahti allekirjoittaneisiin. Siinä mainittiin poliittinen parivaljakko, jonka väitettiin hidastaneen koulurakentamista vuosilla, kun saivat aikaan Kaarinan monitoimihallin. Vihreiden tekstin laatija kuitenkin varmasti tietää, miten päätöksenteko toimii: valtuuston enemmistö päättää demokraattisesti ja sitten pulinat pois.

Monitoimihalli palloilulajeille, yhdistettynä koulun yhteyteen, on mitä parhain idea. Halli on päivällä koulun käytössä ja illalla sekä viikonloppuisin liikuntaryhmien. Sijainti on Kaarinan keskustassa, eikä kolmea erillistä voimistelusalia tarvitse rakentaa.

Koulurakentamisen viiveet eivät liity tähän mitenkään. Viivästysten taustalla on ollut poliittisten päättäjien päättämättömyys ja virkamiesten hankkimiin faktoihin uskomattomuus. Hätäpäissä ajettiin koulut purkuun, siirryttiin parakkeihin ja aloitettiin Kaarinan velkaannuttaminen miljoonatolkulla.

Poliittinen parivaljakko ideoi myös pysyvän väistökoulun Hovirintaan, ja nyt se on lähes valmis ja todella tarpeen. Uudet koulurakennukset toteutetaan pitkäkestoisina betonirakennuksina, joiden betonirakenteisiin on hankittu kosteusmittauksen anturit. Alapohjan ilmankuivaajat takaavat kuivat lattiat, harjakatot räystäillä suojaavat seiniä. Energiankulutus on lähes passiivitalon luokkaa, uretaanieristein ilman kuituongelmia. Sisustusmateriaalit ovat sisäilman päästöluokassa M1. Kyllä Kaarina saa seudun hienoimmat koulut, mitä naapuritkin tulevat kadehtimaan.

Kaikki Kaarinan päättäjät ovat varmasti lasten asialla. Urheiluseurat ovat korvaamaton apu syrjäytymisen ehkäisyssä ja terveyden edistämisessä. Yhteistyö on tärkeää, ja tällä valtuustokaudella se on ollut korkeassa kurssissa monien poliittisten päättäjien, virkamiesten ja seuratoimijoiden kanssa. Jatketaan samaan ekologiseen, ilmasto- ja ihmisystävälliseen malliin.

Matti Alander (kok.)

Kaupunginhallituksen pj, koulurakentamisenohjausryhmän pj

Jere Järvinen (sd.)

Kaupunginvaltuuston pj, nuoriso-ohjaaja Kaarinassa

Vaalipuhei-palstalla julkaistaan lyhennettynä ehdokkaiden omia kirjoituksia sekä toimituksen poimintoja Kaarinan kuntavaaleista.