Vajaa kolmannes kaarinalaisista äänesti ennakkoon

0
Ennakkoäänestys päättyi tiistaina. Arkistokuva

Kaarinalaiset äänestivät ennakkoon vilkkaammin kuin edellisissä kuntavaaleissa neljä vuotta sitten. Kaarinan äänestysprosentti oli 30,5 ennakkoäänestyspaikkojen sulkeuduttua tiistai-iltana. Vuoden 2017 vaaleissa ennakkoon äänesti 23,5 prosenttia kaarinalaisista äänioikeutetuista.

Koko maassa äänestysaktiivisuus nousi 33 prosenttiin, mikä on 6,4 prosenttia enemmän kuin neljä vuotta sitten. Kaarinalaiset ovat perinteisesti kirineet äänimäärässä varsinaisena vaalipäivänä. Nähtäväksi jää, vaikuttaako vaalien siirto huhtikuusta kesäkuulle vaalipäivän äänestysaktiivisuuteen.

Aiemmista vaaleista poiketen ennakkoäänestys jatkui tänä keväänä peräti kaksi viikkoa. Vaalit huipentuvat tulevana sunnuntaina 13. kesäkuuta.