Valtuuston kokoukset videoidaan jatkossakin

0
Kaarinan kaupunginvaltuuston kokouksia striimataan myös jatkossa verkkoon. Arkistokuva

Kaarinan kaupunginvaltuuston kokoukset tullaan striimaamaan verkkoon myös jatkossa. Striimaus otettiin käyttöön koronan vuoksi viime keväänä. Kokoukset voi katsoa livenä, mutta niitä ei tallenneta nettiin.

Valtuusto on selvittänyt jo pitkään sitä, ostetaanko striimauspalvelu ulkopuoliselta toimijalta. Tällöin kameroita olisi sijoitettu Kaarina-talossa eri pöytiin.

Nyt päädyttiin kuitenkin jatkamaan striimausta omin voimin ja kahdesta kamerasta toinen sijoitetaan puhujapönttöön. Näin ollen jatkossa puheenvuorot tulee käyttää oman paikkansa sijaan puhujapöntössä.

Kaupunginvaltuuston kokouksessa Tommi Leppänen (ps.) esitti huolensa siitä, nouseeko kynnys puhumiseen tällöin liian korkeaksi.

– Omalta paikalta on helpompi puhua ja ihmisille voi tulla ramppikuume jo taltioimisesta ja varsinkin puhujapönttöön nousemisesta, hän kommentoi.

Samaa mieltä oli Hannu Rautanen (vihr.).

– Itselle on ihan sama mihin pitää laukata, jos on asiaa, mutta olisi hyvä, että mahdollisimman moni osallistuisi keskustelemaan. Se pitäisi tehdä mahdollisimman helpoksi ja on ymmärrettävää, että pieni rimakauhu voi tulla.

Valtuuston puheenjohtaja Jere Järvinen totesi, että puhujapönttöä testataan ensimmäisessä uuden valtuuston kokouksessa elokuussa ja edetään tilanteen mukaan.

– Pöntöstä puhuminen on ollut toiveissa ja nyt sitä testataan. Jos se tuottaa tuskaa, niin kerätään palautetta ja katsotaan eteenpäin.