Väriä kyllä, mutta välttäkää mustelmia

0

Kuntavaalien tulosten pureksinta on käynnistynyt. Yhdestä asiasta on syytä olla kaikkien ellei nyt pettyneitä, niin ainakin huolissaan. Kun lähidemokratia paikallisissa vaaleissa ei kiinnosta yli 40 prosenttia äänioikeutetuista, syitä siihen on paikallisten poliitikkojenkin hyvä miettiä ja mielellään ratkaisuhakuisesti. Ei liene kaukaa haettua sekään, että Kaarinan kuntapolitiikassa jo montakin kautta nähty väri ja räiske voi olla kaksipiippuinen juttu. Jokunen poliitikko on jo myöntänyt suoraan, että Kaarinan valtuustotyöskentely on ollut riitaisaa ja tempoilevaa. Näkyikö se paitsi tuloksissa, myös äänestysaktiivisuudessa?

Toki politiikassa väriä saa olla, ja erilaisia näkemyksiä, mutta jos poliittisessa keskustelussa värikkyys läiskähtelee kuin noissa värikuula-ammunnoissa, niin tulee paljon mustelmia.

Mutta nyt onnea ja voimia valituille! Tehtävänne on tärkeä ja vaativa. Olette palvelutehtävässä, edustamassa meitä tavallisia kaupunkilaisia. Äänestäjänne valitsivat teidät, ja se tarkoittaa myös sitä, että teidän on oltava jatkossa selvillä siitä, mitä he teiltä toivovat. Teidän on oltava valmiina kuuntelemaan ja keskustelemaan niin muiden päättäjien kuin äänestäjienne kanssa.

Näiden kuntavaalien alla meillä oli yllättävän paljon hankaluuksia kun yritimme tavoittaa kuntavaaliehdokkaita. Kaikkia ei tavoitettu koskaan, vaikka yritimme montaakin kautta.

Siksi vakava muistutus teille valtuutetuille ja tuleville luottamushenkilöille. Luottamustehtävän asianmukainen hoito edellyttää, että olette tavoitettavissa yleisten yhteydenpitotapojen kautta – ja ehdottomasti muutoinkin kuin sosiaalisen median kautta. Yhdelläkään valituista ei pitäisi olla kanttia olla salattujen numeroiden ja vastaamattomien sähköpostiviestien takana. Miten muka voimme tietää, että ” en lue sitä sähköpostia kuin harvakseltaan ”.

Onnea ja menestystä luottamustehtäviin!

Taina Tukia