Viimeiset valtuustopaikat arvottu

0
Vihreiden kolme ehdokasta ja keskustan kaksi ehdokasta saivat täsmälleen saman verran ääniä. Valtuustopaikat arvottiin heidän kesken keskiviikkona.

Kaarinan keskusvaalilautakunta vahvisti keskiviikkona kuntavaalien tuloksen. Samalla arvottiin luottamuspaikat niiden ehdokkaiden kesken, joilla oli täsmälleen sama äänimäärä ja vertausluku. Arvonta suoritettiin tietokoneen arvontaohjelmalla.

Keskustan ehdokkaista arpa suosi Kimmo Hollménia , joka sai 95 ääntä. Saman verran ääniä saanut puoluetoveri Raimo Erkkilästä tulee keskustan ensimmäinen varavaltuutettu. Hollmén toimi vuosia kokoomuksen kaupunginvaltuutettuna. Edellisissä kuntavaaleissa vuonna 2017 hän oli keskustan ehdokkaana ja tippui pois valtuustosta.

Vihreillä kaksi viimeistä valtuustopaikkaa arvottiin kolmen ehdokkaan Ulla Haapasen , Pilar Meseguerin ja Minna Vuorio-Lehden kesken. He saivat kukin kuntavaaleissa 86 ääntä. Arpa suosi kahta ensin mainittua Minna Vuorio-Lehden jäädessä varavaltuutetuksi.