Voivalan onnettomuudessa loukkaantui kaupunginvaltuutetun tytär– Valtuusto toivoi lisää suojateitä

0
Vesa Purasen tytär Irene joutui onnettomuuteen Voivalassa Rauhalinnantien ja Voivalantien risteyksessä. Onnettomuuden jälkeen risteysalueelta on niitetty heinikkoa.

Pari viikkoa sitten Kaarinan Voivalassa sattui vakava liikenneonnettomuus, jossa loukkaantui kaupunginvaltuutettu Vesa Purasen tytär.

12-vuotias Irene Puranen oli noin kello 17 aikaan iltapäivällä pyöräilemässä ja ylittämässä tietä Voivalantien ja Rauhalinnantien risteyksessä suojatiellä, kun auto törmäsi häneen. Puranen lensi auton tuulilasiin ja loukkaantui vakavasti. Paikalle saapui pelastushelikopteri, joka vei hänet sairaalaan.

– Hänellä todettiin kallonmurtuma, leuanmurtumia ja yksi hammas meni, Vesa Puranen kertoo.

Hän kertoo, että jälkeenpäin voi vielä ilmetä lisää vammoja. Puhelinhaastattelun hetkellä Puraset olivat parhaillaan tutkimuksissa Turun yliopistollisessa keskussairaalassa.

– Irene ei kuule toisella korvalla, ja juuri selvisi, että vamma voi jäädä pysyväksi, Vesa Puranen sanoo.

Hänen mukaansa tytär voi olosuhteisiin nähden kuitenkin suhteellisen hyvin.

– Pahinta oli se, kun ei vielä tiennyt, että mitä on käynyt. Tällä hetkellä häntä ei saa jättää vielä yksin kotiin, vaan hänen kanssaan on koko ajan oltava, Vesa Puranen sanoo.

Onnettomuus pysäyttää


Tapahtuneen onnettomuuden poliisin esitutkinta vielä kesken. Purasen mukaan Kaarinassa olisi hyvä kiinnittää huomiota liikenneturvallisuuteen. Hän ja Irene haluavat puhua avoimesti onnettomuudesta, koska toivovat, että heidän kokemuksensa toimisi varoittavana esimerkkinä.

– Jos sen avulla pystyisi yhdenkin onnettomuuden välttämään. Liikenneturvallisuus on paljon kiinni kuljettajien toiminnasta. Mikään kiire ei saa ratin takana olla, Vesa Puranen muistuttaa.

– Tuollakin onnettomuuspaikalla on suojatie, mutta siinä on kuorma-autoja usein pysäköitynä, sekä pitkää ruohikkoa, jotka saattavat peittää paikoin näkyvyyttä, hän lisää.

Puranen sanoo, että onnettomuus pysäytti pohtimaan asioita.

– Kyllä tämmöinen pistää asiat tärkeysjärjestykseen. Oma perhe ja lapset ovat se kaikkein tärkein asia, hän toteaa.

Lisää suojateitä


Kaupunginvaltuuston kokouksessa runsas viikko sitten virisi keskustelu suojateiden turvattomuudesta ja niiden puutteesta. Toni Toivonen  (kd.) kertoi saaneensa kuntalaisilta asiasta palautetta.

– Hovirinnan rannasta on muodostunut tärkeä kohtaamispaikka kaupunkilaisille ja se on herättänyt keskustelua. Olen kuullut, että liikennepuistosta ja Tuuliviirinkujalta tullessa ei kevyt liikenne pääse kunnolla ylittämään Uimarannantietä rantaan päin, sillä siinä ei ole lainkaan suojatietä, Toivonen kertoi.

Valtuuston puheenjohtaja  Jere Järvinen  oli samaa mieltä rannan suojatietarpeesta.  Åsa Gustafsson  (r.) puolestaan nosti esiin suojatietarpeen myös muilla alueilla.

– Kaarinassa lasten ja nuorten määrä on lisääntynyt ja sitä myötä kevyt liikenne. Esimerkiksi Nurminiityn kadulla, päiväkodilta tultaessa ei tiellä ole ainuttakaan suojatietä! Myös muualla suojateitä lähellä olevat heinikot pitäisi niittää, sillä pientä lasta ei välttämättä näy ollenkaan heinikon takaa, Gustafsson kommentoi.

– Enää ei saa sattua yhtään onnettomuutta meidän kaupungissa, joka johtuisi siitä, että meillä on täällä jotain parannettavaa, hän lisäsi.

Vesa Puranen toi valtuuston kokoukseen verkkoyhteyden kautta ruudulle tyttärensä, jonka kaulassa oli niskatuki. Valtuustolta kirposi Purasen perheelle paljon voimia toipumiseen.