Aikavaellusreitin kyltit uusittiin

0
Aikavaellusreitille on kiinnitetty uudet ja selkeät opastekyltit. Kylttejä kiinnittämässä Aleksi Elovaara ja Pasi Saarenmaa.

Tuorlan tähtitornilta yliopistolle kulkevan aikavaellusreitin opaskyltit on uusittu. 14 kilometrin pituinen reitti pystytettiin kymmenen vuotta sitten yhteistyössä yliopiston sekä Kaarinan ja Turun kaupunkien kesken.

– Tuolloin reitti viitoitettiin messinkilaatoilla, jotka kuitenkin ovat aika nopeasti hapettuneet niin että niiden tekstejä on ollut hyvin vaikea lukea. Ehkä tästä syystä tämä mukava vaellusreitti on jäänyt aika vähälle käytölle, Aikavaellus ry:n puheenjohtaja Kirsi Lehto arvelee.

Kesäkuussa yliopiston protopajan väki kävi kiinnittämässä reitin aikapisteille uudet, selkeät laatat. Uusitut laatat mahdollistavat omatoimisen vaeltamisen reitillä, mutta kesän aikana Aikavaellus ry tarjoaa reitillä myös kaksi opastettua vaellusta.

Maksulliset opastukset järjestetään lauantaina 10. heinäkuuta ja lauantaina 28. elokuuta. Molempina päivinä lähtö on Tuorlasta Visäläntieltä kallioluolan edustalta. Reitin pituus on 13,8 kilometriä ja opastetun vaelluksen kesto noin 6 tuntia.