Erika Elomaa debytoi voittajaesittelyssä

0
Kolmas kerta yhteistyötä sanoi toden. Kaarinalainen Erika Elomaa ajoi kotiradalla Turun Metsämäessä perjantaina uransa ensimmäisen voiton Principessalla.

Kaarinalainen Erika Elomaa otti raviohjastajana uransa ensimmäisen voiton, ja vieläpä suvereeniin tapaan perjantaina Turussa.

Elomaa ohjasti nelivuotiaan tamman Principessan heti startista keulaan, eikä paikka muille koskaan hellinnyt. Takaapäin saivat kaarinalaisen ajopuseroa katsoa sellaiset tekijämiehet kuin Antti Teivainen, Olli Koivunen, Kari Rosimo ja Kari Venäläinen .

Kilpailu oli Erika Elomaalle uran seitsemäs ja lietolaisen Pertti Isotalon valmentamalle Principessalle neljäs. Voitto oli molemmille ensimmäinen ja toi tuhat euroa lietolaisomistajille. Voittoaika 17,5 oli tamman ennätys.

Samassa kisassa viidenneksi ohjasti kaarinalainen Patri Filatoff Master Vicella (17,8).

Patri Filatoffin loppuviikon tähtihetki koitti sunnuntaina Mikkelissä, kun hän otti kakkossijan nuorten kuskien Salamakypärissä Wera Winnerillä. Nelivuotias tamma kehitti voimakkaan loppuvedon, ja maalissa oli edellä ainoastaan Kaisa Mikkolan ajama Easy To Love. Molemmat saivat ajan 15,7a.

Filatoff pysyi kilpailusarjan ykköspaikalla 10 pisteen erolla Kaisa Mikkolaan. Aiempi kakkonen Vilja Kivinen potosi pronssitilalle kolme pinnaa Mikkolasta.

Teksti:Rauli Ala-Karvia