Festivaalin tuottaja toivoo Saaristo Openin palaavan ensi kesänä tutulle paikalleen

0
Festaritunnelmia Lauri Tähkän esiintyessä Saaristo Openissa viime kesänä.

Saaristo Open -festivaali järjestetään jo toista kertaa elokuun lopussa. Kesän avaava tapahtuma siirrettiin vuosi sitten koronan vuoksi loppukesään.

Tänä vuonna Saaristo Openissa nähdään ja kuullaan muun muassa Teflon Brothers, Happoradio, Erika Vikman ja J. Karjalainen . Mukana on myös paljon samoja esiintyjiä kuin viime vuonnakin: Lauri Tähkä , Ellinoora , Reino Nordin , Vesala, Klamydia, Michael Monroe , Kaija Koo sekä Elastinen .

– Saaristossa tullaan näkemään kova kotimainen kattaus. Festivaalikesän epävarmuudesta johtuen ulkomaisten artistien saaminen oli lähes mahdotonta, kertoo festivaalin tuottaja Toni Ruohonen .

Hän kertoo, ettei festivaaliin ole tehty tänä vuonna juurikaan uudistuksia koronan tuoman epävarmuuden vuoksi ole tehty.

– Hankala vuosi on ollut lähteä toteuttamaan uudistuksia, kun täyttä varmuutta ei oikein mistään ole ollut. Alue kokee pientä muodonmuutosta, joilla pyritään saamaan alue palvelevammaksi, Ruohonen toteaa.

Check! -merkki kertoo turvallisuudesta

Kireitä koronarajoituksia ei toivottavasti elokuussa tarvita, mutta joihinkin järjestelyihin pandemiatilanne vielä vaikuttaa.

– Tiettyjä erityisjärjestelyjä, vai pitäisikö ennemmin puhua nykyisestä normista, tulee olemaan, kuten käsidesit, infotaulut ja maskejakin tullaan varmasti näkemään. Istumapaikkojen osuus on tänäkin kesänä lähes yhtä suuri kuin viime vuonna, Ruohonen sanoo.

Ruohonen kertoo, että tapahtumateollisuus on julkaissut Check! -merkin, joka kertoo yleisölle siitä, että tapahtuma on toteutettu turvallisesti. Saaristo Open on saanut tämän merkin.

Hän toivoo, että ensi vuonna festivaalien järjestämisessä palataan lähemmäksi normaalia. Saariston Openin siirto elokuulle ei ole tarkoitus jäädä pysyväksi ratkaisuksi.

– Nyt on jo toinen poikkeusvuosi, kun olemme kesän päättävä festivaali. Tähän siirtoon oli helppo lähteä, kun viime vuonna toteutimme tapahtuman samassa ajankohdassa, mutta toivomme voivamme aloittaa vuoden päästä festarikesän tutulta paikalta kesäkuun ensimmäiseltä viikonlopulta, Ruohonen toteaa.