Hovirinnan rantaan kaivataan soutuvenepaikkoja

0
Hovirinnan rannassa luontevimmat paikka pienemmille veneille ovat takatolppapaikat matonpesupaikan vieressä.

Merestä nauttimista Kaarinassa helpottaisi soutuvenepaikat Hovirinnan rannassa. Keskustassa ja sen liepeillä asuvat pääsisivät merelle pienemmälläkin veneellä, ja toisaalta veneelleen ilman autoa. Tätä mieltä on Mauri Valli , joka on kaupungillekin ehdottanut pienimuotoista soutuveneramppia.

Merenrantakaupungin ristiriita tulee joskus ilmi siinä, että siitä merestä nauttiminen on joskus aika hankalaa. Rannat ovat yksityisomistuksessa, uimarannat turhan kansoitettuja, mutta merellä olisi kyllä tilaa.

– Olen koko ikäni liikkunut vesillä, kotimaisilla ja ulkomaisilla, pääasiassa purjeveneillä, nuorena miehenä kauppalaivoillakin. Purjeveneen myin pois viitisen vuotta sitten. Olen etsinyt korvaavaa välinettä vesillä liikkumiseen, ja soutuvene olisi yksi sellainen: eläkkeellä olevalle sopiva kapine, kun ei ole kiire mihinkään. Ei tarvitse polttaa dieseliä eikä bensaa tuolla merellä. Mielellään sitä soutelisi vaan, Valli toteaa.

Toiveissa edullinen venepaikkaValli ei kuitenkaan tilanteeseensa ole löytänyt sopivaa paikkaa, koska soutuvenepaikat kaupungilla ovat Voivalassa ja Littoistenjärvellä. Hovirinnan paikat ovat pistolaitureissa, lukitun portin takana. Ja kaupungilta on tullut selvä vastaus: Hovirinnan rantaan ei tule soutuvenepaikkoja. Vaihtoehtona on siis pistolaituripaikka.

– Kaupunki sanoi, että Hovirinnan rannassa on näitä vuokrattavia paikkoja, mutta eivät ne minun mielestä soutuveneille sovi. Soutuvene pitäisi pystyä vetämään maihin, jolloin sadevesi valuisi pois, toisaalta veneeseen kulkeminen on helpompaa rannalta.

Vallin mielestä pistolaitureiden välin mahtuisi hyvin veneitä, eikä siihen paljon rahaakaan tarvitsisi uhrata. Pari sähkötolppaa, joihin saa veneen kiinni, ja isompia kiviä pois. Lisäksi pari pienempää pylvästä voisi toimia vetopohjana, ettei veneen pohja tarvitsisi kiviä pitkin vetää.

– Kyllä noihin kahteen laituriväliin väliin varmaan parikymmentä venettä mahtuu. Keskustassa asuville järjestely olisi järkevä, kun autoa ei tarvitsisi veneelle menemiseen, Valli perustelee.

Kaupungilla tarjolla takapaalupaikkojaVallin oma veneily olisi soutelemista, lähimaisemia katsomaan ja ongella käyntiä. Ehkä pieni sähkömoottori voisi olla. Etenkin sateisena kesänä paikka, jossa veneen voi vetää ylös ja irrottaa pohjatapin, helpottaisi vesille lähtöä, kun venettä ei tarvitse tyhjentää vedestä.

Kaarinan kaupungin aluemestari Matias Rekikoski muistuttaa, että Hovirinnassa on paikkoja, jotka sopivat myös soutuveneille.

– Matonpesupaikan vieressä on takapaalupaikkoja, vajaa kaksi metriä leveitä ja nelisen metriä pitkiä.