Katso striimi KaaPon pelistä – “Jos joukkueita joutuu vielä karanteeniin, kausi on vaarassa”

0
KaaPon edustusjoukkue pyrkii selviämään otteluruuhkasta kierrättämällä paljon juoksemista vaativien paikkojen pelaajia. Myös välipäivien palautumiseen on kiinnitetty huomiota. Kuva harjoituksista toukokuun lopussa Kaarinassa.

Kaksi viimeisintä KaaPon edustusjoukkueen tämän kauden seitsemästä ottelusta peruttiin vastustajajoukkueen korona-altistumisten vuoksi. Nyt sormia pidetään ristissä, että miesten Kakkosen B-lohkon seuraava ottelu tulevana perjantaina SalPaa vastaan Salossa saadaan vietyä maaliin ilman koronan väliintuloa.

Otteluissa on ollut lähes kuukauden tauko pelien peruuntumisten ja lomaviikon vuoksi. Vastaavasti loppukaudesta on tulossa ruuhkainen, kun koronan vuoksi väliin jääneet ottelut Ilves-kissoja ja Honka-akatemiaa vastaan pelataan myöhemmin.

”Eriskummallinen kausi”

– Normaali pelirytmi ja pelituntuma tahtoo kadota. Tavallisesti meillä olisi yksi ottelu viikossa, ja nyt täytyy seuraavat kaksi kuukautta mennä keskimäärin 4,5 viiden päivän välein, harmittelee joukkueen päävalmentaja Pasi Läpinen.

– Jalkapallo on lajina sellainen, että näin tiheä tahti käy raskaaksi, palautuminen kestää ja kuormitus alkaa kasautua niillä pelaajilla, jotka pelaavat isoja minuutteja. Jos nyt tulee peruuntumisia ja otteluita täytyy pelata vielä tiheämmin, koko kausi alkaa olla jo vaarassa.

Hän toteaa, että koronaepidemia on tullut KaaPon edustusjoukkueessa valitettavan tutuksi.

– Koko kausi ja siihen valmistautuminen on ollut eriskummallista. Harjoituskaudella ei tiennyt edes, milloin pääsemme kentälle. Kerran jouduimme itse karanteeniin.

Kaverit vastassa perjantaina

Vieraspelit ovat tähän mennessä olleet joukkueelle tuottoisampia kuin kotipelit, joten jos perjantain peli saadaan pelattua, toiveet ovat korkealla.

SalPa on kaapolaisille tuttu vastustaja.

– Pelissä on paikallisottelun henkeä. Pelaajat tuntevat toisensa puolin ja toisin. Tulossa on ylimääräistä kipinää, kun väännetään kavereita vastaan, Läpinen naurahtaa.

– Lisäksi SalPa on mennyt samassa sarjassa ja lohkossa KaaPon kanssa niin kauan kuin muistan. Nyt olemme peräkkäin sarjataulukossa SalPan kanssa. Varmasti tiukka vastus tulossa, ja haluttuja pisteitä on kummallakin puolella.

Läpinen luonnehtii tämänvuotista KaaPon miesten edustusjoukkuetta hyväksi sekoitukseksi nuoruutta ja kokemusta. Mukana on iältään nuoria pelaajia, joilla kuitenkin on pitkä kokemus tästä sarjatasosta.

Pelaajat ovat 17–34-vuotiaita, suurin osa 24–26-vuotiaita. Vanhin ja samalla nimekkäin on TPS-konkari Sami Rähmönen. Yleisesti Läpinen pitää joukkuetta tasoltaan tasaisena.

Seuraava kotiottelu pelataan 1.8. Tampereen Palloveikkoja vastaan.

Katso suora lähetys ottelusta 23.7. klo 18.30 (SalPa–KaaPo). Ottelu jää verkkoon katsottavaksi.

 

 

 

Jos lähetysikkuna ei näy, katso ottelu täältä.

Ottelu peruttiin koronavirustartunnan vuoksi, minkä vuoksi myöskään striimiä ei lähetetty.