Kesägallup Voivalasta: ”Uimaan joka päivä!”

0
Anni Sammal, Alexa Giang ja Maira Sinkko

Rauhallinen Voivalan uimaranta on suosittu. Kaarina-lehti kävi hellepäivänä kysymässä rantailijoiden ajatuksia paikallisrannasta ja hellekesästä.

Gallup-kysymykset:

1. Mikä sai teidät tulemaan tänne ja mitä hyvää juuri tässä rannassa on?

2. Miten olet selvinnyt kuumista hellepäivistä?

3. Mikä on ollut parasta kesässä?

8-vuotiaat Anni Sammal, Alexa Giang ja Maira Sinkko Kaarinasta

1. Asutaan lähellä ja eilen sovittiin, että nähdään täällä rannalla. Ei ole ollut sinilevää yhtään. Täällä näkee tuttuja aina.

2. Aurinkorasva ja veden juonti. Uiminen auttaa kuumuuteen ja leikkipuistoon kannattaa mennä, jos vain jaksaa leikkiä! Alexa: Me uidaan myös todella paljon, joka päivä ja kaksi tai jopa kolme kertaa päivässä.

3. Jäätelö ja uiminen on parasta!  Alexa: Daim ja Oreo ovat kaksi lemppariani.

62-vuotias Reijo Turunen Turusta ja 5-vuotias Otso Lehti Kaarinasta

1. Reijo: Tulimme nyt katsomaan, onko vene tallella. Viime vuonna oli bensat viety, ja tänä kesänä sama tapahtui naapuriveneelle, kun täällä on paljon varkaita. Tullaan uimaan myöhemmin, kun Otson pikkuveli herää. Voivalan ranta on sopiva lapsiperheille, koska vesi on niin matalaa.

2. Reijo: Kuumuuden kanssa ei ole ollut ongelmia. Kunhan tuulee, on hyvä! Kuumuus ei ole vaivannut myöskään Otsoa, mutta suorassa auringonpaisteessa hänestä alkaa jo tuntua ikävältä.

3. Reijo: Parasta on valo ja lämpö. Kun ei ole päässyt matkustamaan, helteisestä säästä tulee eteläinen olo. Tietysti jos on terveydellisiä ongelmia, helle voi olla liikaa. Otso innostuu ja kertoo, että jätski on parasta, kun se on niin hyvää: ”Pidän vesileikeistä ja tykkään viritellä vesiletkuja!”

Eläkeläinen Veijo Heikkilä Kaarinasta

1. Tänne on lyhyt matka Kuusistosta. Tulen yleensä autolla, mutta tänään ajoin pyörällä kuntoilun takia. Juuri tässä rannasta parasta on rauhallinen tunnelma ja ihmiset. Esimerkiksi Hovirinnan rannalla on olutporukoita ja kovaa musiikkia soittavia, joita täällä ei ole.

2. Ei ole ollut liian kuuma. Kyllä kesällä täytyy sen verran lämmin olla, että uimaan voi mennä!

3. Parasta on ollut lämpö ja auringon säteet. Iltaisin on hyvä liikkua, kun ilma on viilennyt.

40-vuotias Katri Ahonen Kaarinasta

1. Tulimme tänne lasten kanssa. Täällä ei tarvitse edes aina sopia mitään tapaamisia, koska lähirannalta löytyy usein leikkikaveri. Meidän perheelle on tärkeää, että rannalla on hyppypaikka, joten ponttoni on meille tärkeä. Pidän tässä rannassa myös siitä, että on väkeä mutta ei ruuhkaa.

2. Ei ole ollut liian kuuma, mutta hellepäivinä huomaan hakeutuvani varjopaikoille, vaikka onkin rannalla.

3. Parasta on loma ja se, että saa nauttia lämpimistä keleistä! Meillä on ollut yleensä jokin pieni kesämatka, mutta nyt se korvaantuu kotimaanmatkailulla ja rennoilla rantapäivillä.

Turkulainen perhe: 4-vuotias Elias Jaatinen sekä Mira Ylä-Himanka ja Tuomas Jaatinen

1. Elias: Tulin uimaan ja pelaamaan jalkapalloa ja vesipalloa. Eliaksen äiti: Elias pitää uintikilpailuista ja saa sitä varten omat räpylät ja kellukkeet, koska hän ei osaa vielä uida. Voivalan ranta on meille uusi kokemus ja tulimme tänne, koska vedessä ei ole sinilevää, jota lähirannallamme Littoisten uimarannalla on. Löysimme myös kivan lounaspaikan Kaarinasta.

2. Elias: On sopivan lämmin. Eliaksen äiti: Kuumista hellepäivistä selvitään juomalla riittävästi, syömällä säännöllisesti, uimalla ja jäätelöä syömällä. Hyvä ilmastointi autossa ja kotona helpottaa myös oloa. Eliaksen isä: Rannalle otettiin mukaan omat vesipyssyt, joilla ei saisi ruiskia vanhempia, mutta välillä se sääntö unohtuu…

3. Elias: Parasta on pyöräily, uiminen, jäätelö, pallopelit ja tramppa. Eliaksen isä: Kuperkeikkaa Elias ei vielä osaa, mutta hän on oppinut siistin kierähdyksen ja peppuplätsin trampalla.

Teksti ja kuvat: Ada Potinkara