Kirjalansalmen sillan riipputankoja ei tarvitse vaihtaa

0
Kirjalansalmen silta vuosi sitten huhtikuussa. Kuvan otti Juhani Peltonen.

Kirjalansalmen sillan riipputankojen lujuutta on arvioitu yhdelle huonokuntoiselle riipputangolle tehdyllä koevedolla. Irrotettu riipputanko kuljetettiin Tampereen teknilliseen korkeakouluun, jossa sen lujuus testattiin koevedolla laboratoriossa. Koevedon tulosten pohjalta riipputangon lujuus oli riittävä, eikä näin ollen ole välitöntä tarvetta ryhtyä vaihtamaan tai vahvistamaan muita riipputankoja.

Heinä-elokuussa riipputankojen alapäistä poistetaan ruosteet ja ne maalataan uudelleen. Ruosteiden poiston jälkeen tarkistetaan myös riipputankojen säikeiden kunto, sillä säikeiden kunto vaikuttaa merkittävästi riipputangon kantavuuteen.

Huoltotöistä ei aiheudu merkittävää haittaa liikenteelle. Töiden vuoksi ei rajoiteta kaistoja eikä alenneta nopeusrajoitusta. Tienkäyttäjien on kuitenkin syytä noudattaa varovaisuutta, jotta sillalla työskentely on turvallista.

Riippusiltojen kunnon kehittymistä ei pystytä ennustamaan tarkalleen etukäteen. Sillan kuntoa seurataan jatkuvasti ja havaittujen vaurioiden korjauksia tehdään tarpeen mukaan.