Kolmen juhlan festarit

0
Tunnelma Pirta Rock -festareilla oli katossa, kun asukkaat pääsivät vihdoin tanssimaan. Odotettu kesän alku otettiin vastaan riemulla ja ilolla.

Pirta Rock -festarit ovat juuri alkamassa. Sisäänkäynnillä odottaa juhlallinen festarivastaanotto. Jokaiselta kerätään lippu, jonka jälkeen ranteeseen kiinnitetään kultainen ranneke. Värikkäät Havaiji-seppeleet vedetään pään yli ja juhlijat päästetään festarien maailmaan.

Lippujen lisäksi festareista tehtiin realistisemmat siten, että asukkaat saivat laittautua suosikkiväreihinsä lisäämällä glitteriä kasvoille. Näön vuoksi paikalle saatiin myös järjestysmies, joka olikin valeasuun pukeutunut hoitaja Netta Matilainen .

Asukkaat ovat huomanneet lisääntyneen aherruksen.

– Henkilökunta on touhunnut paljon, asukas Ville Isokoivisto kertoo.

Piristystä arkeenPirta Rock on asumispalveluyksikkö Pirran järjestämä tapahtuma asukkailleen. Omaisen äiti ja hallituksen jäsen Marjatta Nenonen ilahtui kovasti yllätystapahtumasta.

– Asukkailla on niin vähän harrastustoimintaa eikä koronan vuoksi ole voinut mennä mihinkään, joten on hienoa, että tapahtumia voidaan järjestää täällä, Nenonen iloitsee.

Festareilla asukkaat saavat nauttia muurinpohjaletuista musiikin soidessa taustalla. Monen mielestä parasta on kuitenkin se, että saa nähdä ystäviä ja viettää yhteistä aikaa jutustellen.

Uudistettu pihaPirta Rock järjestettiin juhlistamaan asukkaiden loman alkua, Kasevan hallituksen uutta puheenjohtajaa Jukka Haromaa sekä uuden pihan käyttöönottoa.

Uudistettu piha mahdollistaa myös suuret tapahtumat, koska istumatilaa riittää, ja pihan reunalle rakennettiin terassi.

Haromaa kertoo, että pihan rakennusprosessissa asukkaat saivat esittää toiveita. Muun muassa uusi kukkapenkki oli heidän ideansa. Asukkaille oli myös tärkeää, että pihan kaksi suurta kiveä, niiden välissä seisova pihlaja sekä erään asukkaan kesämökkin piti säästyä remontilta.

– Pihlaja on kehitysvammaisten symbolipuu ja kivet ovat ikään kuin muistokiviä. Ne ovat olleet siinä alusta asti, jo ennen kuin Pirran toiminta aloitettiin rakennuksessa, toiminnanjohtaja Anne Simola kertoo.

Teksti ja kuvat: Ada Potinkara