Laineen kasvatti hallitsi alkuerää

0

Kaarinalaisen Hannu Laineen kasvattama lämminveriravuri Speedy Norwegian hallitsi Seinäjoella juostua kolmevuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun alkuerää lietolaisen valmentajansa Kenneth Danielsenin ajamana.

Valjakko tuli maalipaalulle voittajana kilometriajalla 14,9a ja kuittasi neljän tonnin palkinnon.

Speedy Norwegianin isä on Lexus Font ja emä Laineen oma kasvatti Speed Future. Tamma varsoi vain kaksi jälkeläistä, joista esikoinen, Speedy Norwegianin täyssisko, 35 kertaa kilpaillut Speed Summer, kuoli viime lokakuussa.

Seinäjoen montélähdössä kaarinalainen Miisa Pulkkanen ratsasti toisen voiton putkeen pomarkkulaisella Carlos Criosilla (19,2). Vermossa kärrylähdössä Pulkkanen ajoi seitsemänneksi kaarinalais-lohjalaisella Sobel Nilsillä (17,7a).

Nuorten ohjastajien Salamakypärät-sarjassa kaarinalainen Patri Filatoff kasvatti kokonaiskilpailun johtoaan ajamalla Kaustisella kakkoseksi Ready Creditillä (18,0a). Iittiläinen Vilja Kivinen voitti Mr Money Robberilla (17,9a) ja nousi sarjan kakkoseksi 10 pistettä Filatoffin perässä. Kolmantena on pisteen Kivisestä lietolainen Jere Hurme .

Ohjastajan uransa alussa oleva kaarinalainen Erika Elomaa ajoi Forssassa sunnuntaina ensimmäistä kertaa elämässään rahasijalle. Elomaa oli kahdeksas Principessalla (19,3), ja kilpailu oli ohjastajalle uran kuudes.

Teksti:Rauli Ala-Karvia