Merenalaiset äänimaailmat vyöryvät torstaina linnanraunioille

0
Kuusiston linnanrauniot.

Kokeellinen musiikki vyöryy huomenna torstaina Kuusiston piispanlinnan raunioille. Kaupungin järjestämässä kesäkeikka-sarjassa on vuorossa Atte Häkkisen & Stygiomedusan ambient-ilta.

Ambient on musiikin tyylilaji, jossa keskitytään tunnelman luomiseen, perinteisen melodian ja rytmin sijaan.

Atte Häkkinen koodaa itse virtuaali-instrumentteja esityksiinsä. Hän on tehnyt kokeellista musiikkia yli kymmenen vuotta ja esiintynyt useissa maissa ja musiikki- ja taidefestivaaleilla. Lisäksi hän on säestänyt elokuvia ja runoja.

Stygiomedusa – eli Lauri Hietala ja Heidi Paulsson – taas on raskaan, meditatiivisen ja hitaan musiikin duo, joka syväluotaa merenalaisia tunnelmia. Instrumentteina ovat basso ja viulu, rumpukone ja syntetisaattorit/samplet. Kaikki Stygiomedusan musiikki liittyy enemmän tai vähemmän mereen.

Tarkemmat tiedot ambient-illan ajankohdasta löytyvät esimerkiksi Kaarina-lehden Menomonosta.