Mopotallin kustannusarvio 47 000 euroa

0
Kaarinan nuorisovaltuusto on tehnyt aloitteen mopotallin perustamisesta Kaarinaan.

Mopotallin perustaminen Kaarinaan oli esillä vapaa-ajan lautakunnassa. Lautakunta päätti, että lopullinen päätös mopotallin perustamisesta tehdään ensi syksynä vuoden 2022 talousarvion käsittelyn yhteydessä, sillä tallin perustaminen edellyttää erillistä määrärahaa. Mopotallin kustannukset ovat arviolta 47 000 euroa vuodessa.

Mikäli määrärahat myönnetään, mopotalli perustetaan luultavasti Rauvolan entisen jätevedenpuhdistamon alueelle, jossa kaupungilla on tyhjillään olevia, tarkoitukseen sopivia tiloja. Toimintaa varten palkataan ohjaaja, jonka tehtävänä on opastaa nuoria huoltotöissä, antaa liikennekasvatusta ja huolehtia toiminnan laillisuudesta. Kesäaikaan mopotalliin palkataan nuoria kaupungin kesätyöntekijöiksi.

Mopotalli on avoinna ympäri vuoden. Lähtökohtana on tarjota nuorille paikka, jossa heillä on mahdollisuus korjata mopoja, mopoautoja, kevytmoottoripyöriä tai pyöriä. Mopotallin uskotaan vähentävän asuinalueiden meluhaittoja, häiriökäyttämistä, ilkivaltaa, päihteiden käyttöä sekä liikenneturvallisuuden vaarantamista.

Yöllinen moporalli on herättänyt viime aikoina runsaasti närkästystä Kaarinan keskustassa.